Aktywne Wpisy

Teuvo +149
mechanik zadzwonił i nie wymieni mi rozrządu w moim prostym silniku tsi z łatwym dostępem do wszystkiego bo niby nie posiada jakiegoś elektronicznego narzędzia bez którego później auto będzie wywalało błędy
własne tak mi idzie rozwiazywanie problemów, nawet najprostsza wymiana którą byle mietek powinien potrafić zrobić rośnie znowu do rangi jakiegoś bagna które będzie się ciągnąć
własne tak mi idzie rozwiazywanie problemów, nawet najprostsza wymiana którą byle mietek powinien potrafić zrobić rośnie znowu do rangi jakiegoś bagna które będzie się ciągnąć

źródło: 1000016841
Pobierz
o__0 +362
Wiadomo, że piłka nożna odpada totalnie. To nie jest nasz sport i nigdy nie będzie. Polacy ekscytują się nim tylko ze względu na zachodni marketing i swoje kompleksy wobec krajów zachodnich. Powoli wychodzimy z tych kompleksów i powoli trzeba zacząć myśleć o odbudowie naszej kultury. Również sportowej. Amerykanie mają baseball, chińczycy ping-ponga, hindusi krykiet, w Kenii biegaczy, a w Buthanie łucznictwo. Nikt tam nie interesuje się jakimś obcym tworem typu FIFA czy UEFA bo po prostu te kraje są w piłkę kopaną kiepskie.
W Polsce również narodowo nie jesteśmy zdolni do zbudowania silnej drużyny piłkarskiej ale przez to, że nasi sąsiedzi się tym jarają u nas to też jest sport narodowy. Sytuacja jest tak absurdalna, jakbyśmy np. zrobili taki eksperyment myślowy i wpadli kiedyś we wpływy Chińskie, zaczęli się jarać chinami ich kulturą i zazdrościć im dobrobytu i rok rocznie dostawalibyśmy wpierdol w MŚ w Ping Ponga ale rok rocznie miliony kibiców chodziłoby na turnieje i miało nadzieje, że może kiedyś będziemy mistrzami świata...
Moim zdaniem należy z tym skończyć. Piłka niech sobie będzie, niech kto chce niech sobie w nią gra ale należy przestać pompować pieniądze w dziedziny do których po prostu się nie nadajemy a zacząć je pompować tam gdzie mamy jakieś wyniki. Nie wiem co to mogłoby być.
Oczywiście od razu nasuwa mi się na myśl siatkówka i skoki narciarskie.
Ze skokami jest ten problem że są dyscypliną zimową a w naszym kraju regionem "skocznym" jest Zakopane i okolice. Fizycznie zatem nie da się po prostu zrobić programu typu "Skocznia narciarska w każdym mieście" - w sumie jakby się tak głębiej zastanaowić nad tym ograniczeniem to naprawdę wymiatamy w ten sport bo pomimo tak małej ilości klubów jakies sukcesy mamy i realnie konkurujemy z krajami gdzie rzeczywiście jest skocznia narciarska w każdym "województwie" jak Austria czy Szwajcaria.
Siatkówka moim zdaniem bywa trochę nudna i o ile mamy tam sukcesy to tłumów to nie porwie. Ale to tylko moje zdanie, może jestem w mniejszości
Piłka ręczna - mocny kandydat. Ciekawy sport drużynowy i nawet jesteśmy w to nieźli. Gdyby puścić w nią tyle kasy co piłkę kopaną to może za ileś lat mięlibyśmy najlepszą ligę na świecie i kasowali inne kraje na wszelkich MŚ i Olimpiadach w przedbiegach.
Koszykówka byłaby do zaatakowania ale... tylko na poziomie europejskim. NBA nie dogonimy nigdy, chyba że zaczniemy masowo sprowadzać murzynów. NIestety w koszu kluczowy jest wzrost i masa a te parametry statycztycznie lepsze mają murzyni. Sorry.
#polska #sport #pilkanozna #mecz #kanalsportowy
Co powinno być sportem narodowym w Polsce?
@Jestem_tu_nowy: nie rób sobie jaj
źródło: MZjktkqTURBXy81ZDhhMWZjNmRkYTAxNTFjY2MzMTE0OTVkNjhjYmU1Ni5qcGVnkZUDAMzizQ_AzQjc
Pobierz