Kącik statystyczny: We Francji, w 2022 roku, wystawiono 29.2 milionów mandatów za wykroczenia drogowe (16.9 mln za przekroczenie prędkości). W Polsce uwaga: 2.6 miliony XDDD. Zakładam że nie ma co sprawdzać innych krajów bo proporcje będą podobne. Szansa na mandat w krajach zachodnich grubo ponad x10. #polskiedrogi #motoryzacja #francja
@PiotrFr: A dobra mam coś: "W minionym roku CANARD odnotowało blisko 969 tysięcy przypadków przekroczenia dozwolonych limitów prędkości." XDDDDDDDDDDDDD Zmanipulowałem o niecały milion. Pytanie ile skończyło się wystawieniem mandatu. PS Straż Miejska nie zarządza żadnymi fotoradarami ale wystawia mandaty za parkowanie na przykład, ale tu ilości będą śladowe.
@JAuStURYErSE: we Francji masz więcej radarów i nie ma takiej tolerancji, że radar odpuszcza jak niewielkie przekroczenie. No i Francja to trzy policje, masz policję, żandarmerię (wcześniej byli częścią sił zbrojnych) i coś takiego jak u nas straż miejska. U nas jak straż miejska miała prawo do wystawiania mandatów za przekroczenie prędkości to było tego więcej. Centralna instytucja gorzej ogarnia lokalne drogi. Do tego u nas był bałagan z radarami.
@JAuStURYErSE tak jak fotoradary sa na autostradach albo miedzy miejscowościami w trawie schowane, ze jak nie znasz gdzie sa to mozna sie naciac. Plus nowe radary na podczerwien jak jedziesz sam na pasie dla aut z kilkoma osobami w srodku.
@JAuStURYErSE: dolicz jeszcze straż miejską. Właśnie tak zawsze wygląda porównanie czegokolwiek z innymi krajami. Wszędzie normalne statystyki a w Polsce p--------k, bo jedną rzeczą zajmuje się kilka organów xD
@PiotrFr: Straż Miejska to mandatowy margines. Sama Warszawa to tylko 70k mandatów ale nie wiem jaki procent to wykończenia drogowe. W skali kraju to będzie max 200-300k mandatów od SM.
#polskiedrogi #motoryzacja #francja
Trochę manipulujesz. To są mandaty wystawione przez policję, nie obejmują choćby fotoradarów zarządzanych przez itd ani tych z SM
Do tego u nas był bałagan z radarami.
Właśnie tak zawsze wygląda porównanie czegokolwiek z innymi krajami. Wszędzie normalne statystyki a w Polsce p--------k, bo jedną rzeczą zajmuje się kilka organów xD
@Rasteris: matematykie zostawiam tobie
67/39=1.7179.