Aktywne Wpisy

totem_lesnych_ludzi +154
#ksiazki #czytajzwykopem
w tym wątku wstawiacie okładki (albo tytuły jak sie wam nie chce xd) książek, co do których większość ludzi zachowuje się jakby dobrze znała treść albo autora, ale w rzeczywistości nawet ich nie czytali. Ja zaczynam:
w tym wątku wstawiacie okładki (albo tytuły jak sie wam nie chce xd) książek, co do których większość ludzi zachowuje się jakby dobrze znała treść albo autora, ale w rzeczywistości nawet ich nie czytali. Ja zaczynam:
źródło: sdfgsdfgdfgdfgdfgdfg
Pobierz
beldziorrr +39
Zauważyłem pod wątkami odnośnie #psiarze kilka razy posty próbujące zrównać psiarzy z kociarzami i przeczytałem kilka mitów i kłamstw.
To teraz kilka słów w ramach waszej edukacji:
1) koty nie śmierdzą. Nasz ragdoll nawet dostał od znajomych przydomek "perwolek", bo pachnie dosłownie jakby był wyjęty z prania. Jak świeży ręcznik. Kot potrafi się myć kilka godzin dziennie. Nie dotyka niczego co śmierdzi, nie zje twojej gównianej lasangi z biedronki, bo ma dużo
To teraz kilka słów w ramach waszej edukacji:
1) koty nie śmierdzą. Nasz ragdoll nawet dostał od znajomych przydomek "perwolek", bo pachnie dosłownie jakby był wyjęty z prania. Jak świeży ręcznik. Kot potrafi się myć kilka godzin dziennie. Nie dotyka niczego co śmierdzi, nie zje twojej gównianej lasangi z biedronki, bo ma dużo
źródło: 1000003579
Pobierz

- 500 g cytryn lub/i limonek
- ok. 10 g listków mięty
- 100 g cukru
- 500 ml zimnej wody
(wersja bardzo intensywna, opcjonalnie ilość wody można zwiększyć)
- 100 g kostek lodu (lub dodatkowe 100 ml zimnej wody)
Tu można obejrzeć na filmie jak zrobić, ale ogólnie wszystko trzeba wrzucić do blendera i zmiksować najlepiej wycinając niektóre fragmenty limonki i cytryny aby było jeszcze smaczniejsze. Cukier można zastąpić jakimś erytrolem albo innym słodzikiem.
#lato #kuchniamg78
źródło: lemon-mint-3
Pobierz@MG78: na 0,5 l wody? bleee
W krajach arabskich się dość mocno słodzi, nawet napoje gazowane międzynarodowych korpo mają więcej cukru niż u nas
@MG78: Cytryny + cukier + woda = lemoniada. Twój napój nie jest "dużo lepszy od lemoniady", bo to lemoniada - tyle, że naje6ałeś do niej jeszcze mięty
Pozdrawiam
Mountain Dew dalej ma 13g na 100ml.
2L butla jakichś Tymbarków czy innych pepsi miała często 200g-250g cukru, no ale trzeba było to pić, bo słodzik niesmaczny a wode pije pies ( ͡° ͜ʖ ͡°)