Wpis z mikrobloga

#silownia

Ktoś jest w stanie pomóc z boczkami na brzuchu (poprawiam: takie boczki po bokach). Zrobiłem duży progres wagowy. A właściwie wróciłem do tego co mi pasuje (84,6kk). Mam 178cm. Wiek to już dziadek 46 lvl. Wiem, że wiele się nie oszuka zwłaszcza, że genetykę nie mam sportowca.

ps. staram się, więc nie śmiejcie się. Robię co mogę.
nojasneurwa - #silownia

Ktoś jest w stanie pomóc z boczkami na brzuchu (poprawiam: t...

źródło: IMG_20240629_133544

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
postawa tez ma duzy wplyw. Dobrze jest dziadku :)

@WrzeCiOna: moja w robieniu foto jest kiepska. Popatrzyłem na siebie po ostatniej wyprawy w alpy i jest lepiej. Karnet na siłownie kupiony i jadę dalej. Z tymi bokami to mam od zawsze.... Może to olać?
  • Odpowiedz
@nojasneurwa: przecież ci odpowiedział i to dość kulturalnie jak na standardy wykopu, masz nadwagę i co najmniej z 6-8 kg tłuszczu do zgubienia, nie jesteś atletą, a tylko w takim przypadku twoja waga mogłaby być ok
  • Odpowiedz
  • 0
Ktoś jest w stanie pomóc z boczkami na brzuchu

@In_thrust_we_trust: Sorki za moją złość. Pytałem było "Ktoś jest w stanie pomóc z boczkami na brzuchu[...]"
@edenmar: W moim wieku powinienem ważyć ``78kg? Trochę cięzko będzie. 1.5 tygodnia w alpach na szlakach teraz spędziłem. I po nawodnieniu to zeszło jakieś 1.5kg. Coraz trudniej się zrzuca....
  • Odpowiedz
@nojasneurwa: nikt nie obiecywał, że będzie łatwo, ale pytałeś o boczki, a to nic innego jak nadmiar tłuszczu, który przydałoby się zredukować. Poza tym, skuteczną redukcję robi się konsekwencją i trzymaniem diety, a nie nawet ekstremalnie zwiększonym wysiłkiem fizycznym. No i generalnie jeśli nie masz zbudowanej masy mięśniowej, która swoje waży, to masa ciała mieszcząca się w zakresie normalnego BMI zawsze będzie lepsza niż BMI wskazujące na nadwagę
  • Odpowiedz
  • 0
skuteczną redukcję robi się konsekwencją i trzymaniem diety

@edenmar: Zrozumiałem częściowo. Dietę trzymam. Czym jest konsekwencja? Poza codziennymi ćwiczeniami, 3x siłownia. Z bieganiem to tylko po 3-5km bo mi się nie chce. Żeby nie było: kiedyś zrobiłem plan 6mcy i robiłem półmaratony (nie dla mnie ten sport). Nie pomogło. Wiem, że to wykop ale myślałem, że może ktoś ma sposób na te boki. Treningi siłowe to nie dla mnie bo
  • Odpowiedz