Aktywne Wpisy

ShineLow +19

wczoraj zaczęłam szukać nowego partnera, ale jedyne co mam, to takie coś :/
i niby jak dalej prowadzić rozmowę z taką osobą?
#zwiazki #tinder #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski
i niby jak dalej prowadzić rozmowę z taką osobą?
#zwiazki #tinder #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski
źródło: image
Pobierz

![Microslop scamuje swoich klientów na Officie 2019 - Louis Rossman [Angielski]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/4e37744e5b56433a983a799ec0b6b5eb68c81bd906ebb439fe1374c12f530ba9,q80.jpg)

Ciekawi mnie strasznie na co liczą ludzie którzy chcą teraz wyjechać z Polski? I czy jest ktoś może kto to czyta, kto wrócił ostatnio do pl po kilku latach emigracji i mógłby napisać jak na tym wyszedł?
Ludzie nie doceniają tego co mają tutaj, ale nie można się dziwić, że zaczynają kombinować
1 pyt do Ciebie
- zalozmy wracasz do Pol - co z Twoimi skladkami emerytalnymi ktore oplacales pracujac w UK - jestes to w stanie jakos odzyskac wyjezdzajac do Polski?
Niech jedna ze stron (kiedys w przyszlosci Pol lub UK) wprowadzi Euro :) To sie dopiero bedzie oplacac do UK jezdzic do pracy na magazynie czy na farmie. 1£ = 1.17€
Co do twojej sytuacji, polecam nie patrzec na to co ile kosztuje w polsce, i zyc normalnie. Rob to na co masz ochote niech ci zostanie pod koniec miesiaca £100 a nie £600 pieniadze to nie wszystko. Ja bym na twoim miejscu nie skupial sie na "robakowaniu" i ogladaniu 3x
Pamiętajmy też o tym, że zawsze łatwiej jest zarabiać więcej niż minimalną w swoim kraju.
Tak tez myslalem, setki tysiecy Polakow przyjechalo do UK, placilo skladki i wyjechalo. A w brukowej prasie w UK na nas jechali i budowali zly wizerunek, Polaka co kradnie prace!
Zdaje sie ze za UK w EU, oplacone lata pracy w UK liczyly sie do podstawowej emerytury w Polsce, bo panstwa mogly miedzy soba sie rozliczyc, teraz to nie wiem jak to jest.
Wiadomo ze tryb zycia, palenie, i inne takie ma wplyw na wielkosc dziury budzetowej. Inna opinia jest taka ze za granica ludzie mniej spięci, o ile nie pracuja z rodakami za, duzo
Lepiej spróbować podnieść swoje kwalifikacje i zmienić pracę na miejscu.
Dodatkowo mam nadzieję, że oszczędności masz ulokowane na koncie oszczędnościowym lub na obligacjach.
Różnice w zarobkach miedzy dobrze płatnymi pracami a słabo płatnymi są tu dużo mniejsze. Wolałbym już w Polsce się rozwijać.
Co do cen żywności to masz jakieś źródło? Nie mam pojęcia jakie są ceny w Irlandii, ale w Polsce jest wciąż dużo taniej niż
Chociaż nawet porównując tylko robakowanie to i tak jak pytałem czy warto żyć w obcym kraju dla ~1800 zł miesięcznie więcej?
Tylko jakich konkretnie rozrywek oczekujesz?
Najpierw spróbuj rozwinąć się na miejscu potem wróć do Polski jak będzie ci źle.
Przeliczanie kasy na złotówki nie ma sensu bo inne standardy życia, zwłaszcza, że teraz będą grube podwyżki cen gazu i prądu.
@ChlopakZpiwnicy: @dreadingit: chcialbym sprostowac informacje - UK wymaga 10lat pracy i wtedy wyplaca odpowiednia czesc z emerytury wiec np gdy przepracowaliscie 10lat w UK to wyplaci Wam 10/35 z minimalnej emerytury
ale jesli pracowaliscie w UK np 5 lat a potem przynajmniej 5