Wpis z mikrobloga

Obejrzałem właśnie całą debatę Trumpa z Bidenem. Załączony screen z debaty idealnie obrazuje to, jak ona wyglądała.

Niestety, ale jeśli Demokraci nie zamienią Bidena na kogoś innego, to przejebią to z kretesem. Ten człowiek ma jakąś demencję i jest niezdolny do sprawowania tego stanowiska. 4 lata temu tak nie wyglądał, był dużo bardziej żwawy, ruchliwy, błyskotliwy i wyglądał lepiej, dzisiaj wygląda jak Walter z puppet show Jeffa Dunhama, albo i gorzej...
#biden #trump #wybory #usa #polityka
Janusz_Lubikwasa - Obejrzałem właśnie całą debatę Trumpa z Bidenem. Załączony screen ...

źródło: obraz

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Janusz_Lubikwasa: tylko że Biden to fajny figurant którym można sterować.
A jakiś młodszy 50 latek, to już będzie chciał sam podejmować decyzje.
Tyle że z drugiej strony to w tym wypadku ani jeden ani drugi nie jest dobrym wyborem.
Biden z demencją powinien sobie zamieszkać gdzieś w chatce w górach, a Trump jest tylko trzy lata młodszy. I też nie sprawia wrażenia zbyt sprawnego intelektualnie.
  • Odpowiedz
Trump jest tylko trzy lata młodszy. I też nie sprawia wrażenia zbyt sprawnego intelektualnie.

@Matpiotr: ja sie w ogóle dziwie, że oni mając aż tylu polityków do wyboru, wybrali dwóch dzadów, z których jeden jest przestępcą czekającym na wyrok, a drugi jest ledwo ruszającym się starcem z demencją.
  • Odpowiedz
@Janusz_Lubikwasa oni to w ogóle ostatnio lubują się w starych politykach. Biden w poprzednich prawyborach wygrał z Sandersem, który jest od niego starszy. Clintonowa też dziś wygląda jak babcia, 76 lat, gdyby wygrała z Trumpem w 2016, to być może dziś kończyłaby drugą kadencję
  • Odpowiedz
@Janusz_Lubikwasa: Taka akcja z zamianą kandydata mogłaby przejść wcześniej, ujęli by to ładnie ze stan zdrowia nie pozwala Joe na kontynuację urzędu. Ale teraz, kiedy wygrał prawybory? Mleko już rozlane i zmiana kandydata nie wyjdzie im na dobre na pewno.
  • Odpowiedz
@Mathas: a Biden im wyjdzie?
Jedyną szansą dla Bidena jest to że Trump nie zmobilizuje też jakoś szczególnie republikanów, i na obu będzie głosował tylko beton.
  • Odpowiedz
@Janusz_Lubikwasa: szczerze to on prawie nie był żwawy podczas kadencji. Odpały takie miał podczas całej kadencji
Kraina hamburgerów ma trochę problem z wyborem i jestem znowu ciekawy kto wygra
Po jednej mamy trumpa którego nie którzy nie lubią. Nie był zły ale po akcji z kapitolem i nie pewnym podejściem do wojny z ruskimi to dla nas nie wydaje sie dobrym wyborem. Coś tam jeszcze za nim się ciągnie no i też
  • Odpowiedz
@Janusz_Lubikwasa: Ja po prostu nie potrafię zrozumieć, że nie ma w tej partii absolutnie nikogo, kto ma mniej lat, a przy tym wystarczająco duże jaja, żeby wstać, powiedzieć wprost, że grandpa Joe nie jest zdolny do pełnienia funkcji i on/ona się tego podejmie. Bo to, że za rok-dwa ten facet będzie miał wodę z mózgu jest raczej pewne. Albo niech się zamieni miejscem z Kamalą, już to jest chyba lepsza
  • Odpowiedz
@cielak44: Serio w obu partiach jest taka bieda w personelu, że do wyboru jest tylko niestabilny psychicznie mitoman i polityk co prawda zasłużony, ale któremu demencja zjada mózg? A obydwaj w wieku takim, że prawnuki powinni bawić, a nie pchać się do rządzenia. To rzeczywiście Stany czeka nieciekawa przyszłość i może Sikorski ma jednak rację.
  • Odpowiedz
@cielak44 Kamali w USA nie lubią przez jej wpadki, to taki nasz Komorowski, tyle że mniej lubiany.

Żeby wziąć w debacie udział trzeba mieć w sondarzach min. 15%, startuje w tych wyborach jeszcze Kennedy, ale on ma chyba 13 czy 14 i w tej debacie we wrześniu już powinien wziąć udział.
  • Odpowiedz
@zgubilem-konto: Wydaje mi sie że partie stawiają na najbardziej znane persony. A że walka tam trwa tylko między dwoma partiami to stawiają na najbardziej znanych nawet jeśli są starzy xD
Śmiejemy się z popisu ale w wielu miejscach jest tak ze od lata dwie partie tylko walczą. W usa to trwa dosyć długo xD

@Janusz_Lubikwasa Trochę dziwne tam mają zasady ale z drugiej strony tak to by na debacie
  • Odpowiedz
@cielak44: Kiedyś ten system się sprawdzał, dziś już nie. A skoro wszelkie próby jego reformy kończą się fiaskiem, to oznacza, że jest skostniały. Już jedno mocarstwo tak skończyło, akurat to, które dla nas było złe, natomiast USA tego nie życzę. Ale skoro już wdepnęli w gerontokrację, jak ZSRR za Breżniewa, to co można więcej zrobić poza pomarudzeniem na wyboku?
  • Odpowiedz