✨️ Obserwuj #mirkoanonim Dostałam dwie propozycje pracy z Poznania i Krakowa - warunki zatrudnienia podobne, zarobki również. Byłam w obu miastach na góra kilka dni, ewentualnie weekend - za mało aby wiedzieć w którym lepiej się żyje. Które z miast oceniacie jako lepsze do życia? Oba mają to czego mi potrzeba - jezioro, rzekę, dobre knajpki, dostęp do kultury - piszcie co Wam przeszkadza lub podoba się w codziennym funkcjonowaniu! #przeprowadzka #praca #poznan #krakow
@mirko_anonim duży rozrzut, ciekawe ile osób mieszkało i tu i tu. W Poznaniu jest dobra komunikacja miejska i tyle narzekań na korki jak i ceny nieruchomości nie słyszę. Mi się przyjemnie mieszkało w Poznaniu i codziennie szukam tam jakiegoś fajnego mieszkania
@Karton_ze_szklem: pewnie pod wieloma względami tak, ale na pewno nie pod względem jakości życia przeciętnego mieszkańca bo tutaj to Kraków nie ma podjazdu
@TomSz: na przykład ja ( ͡º͜ʖ͡º) Z mojego punktu widzenia Poznań jest lepszym miejscem do życia i mieszkania, gdy nie jesteś studentem. Największy plus Poznania - położenie; centralna Polska, blisko wszędzie, zwłaszcza jeżeli chodzi o Europę.
@rol-ex: Nie nazywajmy obszczanego Berlina Europa ( ͡°͜ʖ͡°) Z Krakowa jest bliżej w góry, co tydzień można gdzieś organizować wypad w zasięgu 2-3h jest masa ciekawych lokalizacji a Poznań to takie miasto pośrodku pól ziemniaków.
@mirko_anonim mieszkałem i tu i tu, dla mnie Poznań lepszy, bardziej kompaktowy, o wiele lepsza komunikacja, w Krakowie na drugi koniec miasta często trzeba jechać godzinę, półtora, syfiaste powietrze z powodu niecki w której jest Kraków. Parę razy smog był taki jakbym był w silent Hill, widać było tylko blok obok. Na plus Krakowa to pewnie trochę więcej imprez ale bez przesady w Poznaniu nie będziesz się nudzić. W Poznaniu jest
@TomSz: tak. Wystarczy tylko zobaczyć pod względem pracy i gdzie więcej się zarabia. Gdzie więcej pociągów jeździ IC. Które lotnisko więcej miast obsługuje. Odklej się.
@Karton_ze_szklem: yhym, to że we wszystkich rankingach wygrywa Poznan i to że tutaj wszyscy którzy mieszkali w obu miejscach polecają Poznań pomińmy :D ...to nie ja muszę się odkleić
OP prace ma, a zarabia się więcej w Krakowie ale też się wydaje znacznie więcej i dodatkowo spędza czas wolny w korkach. Chwalenia się pociągami nie rozumiem za bardzo, a więcej dużych koncertów, obsługiwanych lotnisk i bliskość do gór to są
@mirko_anonim mieszkałem 15 lat w Poznaniu, teraz od pół roku w Krakowie. Kraków ma ten niesamowity urok, czuć historię. Pięknie przyrodniczo tereny, Poznań pod tym względem jest uboższy. Ale komfort życia w Poznaniu jest nieporównywalnie lepszy. Ceny dużo niższe niż w Krakowie, mniej turystów, mniej korków. Oczywiście to też zależy jak daleko będziesz miał do pracy w danym mieście. Nie licząc imprez, atrakcji, tylko codzienne życie, to Poznań jest po prostu
Dostałam dwie propozycje pracy z Poznania i Krakowa - warunki zatrudnienia podobne, zarobki również. Byłam w obu miastach na góra kilka dni, ewentualnie weekend - za mało aby wiedzieć w którym lepiej się żyje. Które z miast oceniacie jako lepsze do życia? Oba mają to czego mi potrzeba - jezioro, rzekę, dobre knajpki, dostęp do kultury - piszcie co Wam przeszkadza lub podoba się w codziennym funkcjonowaniu!
#przeprowadzka #praca #poznan #krakow
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Które miasto lepsze?
@mirko_anonim duży rozrzut, ciekawe ile osób mieszkało i tu i tu. W Poznaniu jest dobra komunikacja miejska i tyle narzekań na korki jak i ceny nieruchomości nie słyszę. Mi się przyjemnie mieszkało w Poznaniu i codziennie szukam tam jakiegoś fajnego mieszkania
@TomSz: na przykład ja ( ͡º ͜ʖ͡º) Z mojego punktu widzenia Poznań jest lepszym miejscem do życia i mieszkania, gdy nie jesteś studentem. Największy plus Poznania - położenie; centralna Polska, blisko wszędzie, zwłaszcza jeżeli chodzi o Europę.
OP prace ma, a zarabia się więcej w Krakowie ale też się wydaje znacznie więcej i dodatkowo spędza czas wolny w korkach. Chwalenia się pociągami nie rozumiem za bardzo, a więcej dużych koncertów, obsługiwanych lotnisk i bliskość do gór to są
Tylko top4 ... No właśnie... Dlaczego nie Poznań? A nie sorry najpierw jest Poznań, a potem top4.
Bez odbioru.
źródło: Screenshot_2024-06-28-22-21-17-197-edit_com.kiwibrowser.browser
Pobierz