Wpis z mikrobloga

Mireczki, nie jestem nikim ważnym w moim korpo, ale jest wymiana kompów i mi się należy. Mamy możliwość wyboru. Zdecydowana większość (oceniam na 90%) wybrała Macbooka Pro.

Powiedzcie mi, co zrobić? Miałem Macbooka i jakoś mi nie przypadł. Jestem #wykop30plus, więc może to wynika z faktu, że wychowany jestem na Windows, ale no nie mogę się przyzwyczaić do #macos Nie wiem, dlaczego. Korzystam z chęcią z #iphone, #applewatch, ale jakoś Mac mi nie podszedł. A wszyscy go wychwalają, zwłaszcza system.

Co wybrać i jak się ewentualnie "przenieść"?

Np. osobiście uważam, że cały pakiet Office zdecydowanie lepiej działa na Windows.

#macbook #apple #windows #windows10
chud - Mireczki, nie jestem nikim ważnym w moim korpo, ale jest wymiana kompów i mi s...

źródło: csm_IMG_1008_47c6b245b1

Pobierz

Jakiego wybrałbyś kompa, gdybyś miał dowolny wybór?

• Macbooka 59.2% (74)
  • Inny 40.8% (51)

Oddanych głosów: 125

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chud: ja jak pierwszy raz skorzystałem z macOS, to od razu się w nim odnalazłem i więcej do Windowsa nie wróciłem (a też się na nim wychowałem, zresztą jak większość). Wcześniej jeszcze wielokrotnie eksperymentowałem z Linuksem (bo Windows mnie nudził i zrażał w pewnych aspektach), ale i tak wracałem. Jak ty masz odwrotnie, to nie widzę sensu, by w ogóle się nad tym zastanawiać. Siedź tam, gdzie ci lepiej. Dodam,
  • Odpowiedz
@chud jeszcze do niedawna bym powiedział, że od tego, co robisz na kompie zależy, czy warto się jednak przyzwyczaić do nowego systemu.
Teraz pojawiają się nowe komputery z Windows z procesorami arm firmy Qualcomm (odpowiednikami procesorów od Apple). To nie jest jeszcze pełnia mocy, ale jak na pierwszą generację wygląda nieźle.
Obejrzyj parę recenzji/porównań i może się okazać, że nie musisz brać maka.
O ile udało mi się konwertować rodzinę na
  • Odpowiedz
@chud: chciałbym mieć taki wybór. Mam Maczka Air M1 i jestem z niego bardzo ale to bardzo zadowolony. Ekran - touchpad, szybkość. W pracy niestety mam do wyboru tylko z-------o dela z jeszcze gorszym Windows 11. Wychowany od win 3.11 odnajdywałem się do win7, potem to już katastrofa dla mnie. Ale u mnie wybór jest taki bo nikt nie wie że można inaczej :)

Nie zmuszaj się na siłę, jak
  • Odpowiedz
@chud: do sprzętu mobilnego jakim jest laptop, wybrałbym Macbooka lub inny laptop z procesorem arm i Linuxem.
Nic mnie nie przekona do żydowskiego Copilota
  • Odpowiedz