Wpis z mikrobloga

Mimo ,że między siatkówką a piłką nożną jest znaczna różnica w popularności, to jedna rzecz w sporcie jest ta sama. Potrzebny jest MENTAL. Czy to piłka, siatka, tenis stołowy czy piłka ręczna.

Siatkarze przegrywali dziś 0-1 po beznadziejnym secie i szło to na 0-2, przegrywali w drugim, popełniali masę błędów i nagle przełom - odwrócili losy meczu i finalnie zezłomowali Brazylijczyków jak juniorów 3-1, w ostatnim secie do 16.. Mistrzowski charakter, a presja była ogromna. Tym bardziej, że jest akcja na akcje i rywal nakręca się niesamowicie po wygranych punktach i nie ma czasu na zwolnienie gry.

A piłkarze? xD Zwykłe mięczaki i sieroty, zwiesiliby łby i myśleli już tylko o wakacjach ze swoimi szonami na jachcie, żeby wrzucić fotę na insta i wyzerować 0,7 XD

To jest ta różnica. Nie tylko w siatkówce. W absolutnie każdym sporcie, nawet jak nie ma wyników, Polacy WALCZĄ. Tylko w kopanej wykastrowane eunuchy machają łapami lub zwieszają łby xD

#mecz #siatkowka #bekazpodludzi #takaprawda #heheszki
Kopyto96 - Mimo ,że między siatkówką a piłką nożną jest znaczna różnica w popularnośc...

źródło: comment_1602709135UTQ4KexKrtoZM15tLtcDY2

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@bluzgajacy: Jak się to ma do charakteru tych ciot z kopanej? Przecież ja nie hejtuje dyscypliny, typie, tylko naszą reprezentację. Sam jestem od dziecka kibicem piłkarskim (i siatkarskim). Powiem więcej - w piłce mam za sobą bagaż doświadczeń - mecze, wyjazdy, zbiórki, przemarsze, oblewanie na osiedlach zwycięstw + masa emocji, których dostarczył mi Manchester United jako "drugi klub, ten z zagranicy". W siatkówce kibicuje po prostu widowisku, dobrym meczom w
  • Odpowiedz
@Kopyto96: a mimo wszystko piłkarze nie grali tym razem całkiem dobrze w porównaniu do innych turniejów euro czy mundiali? W każdym meczu była walka, w każdym zdobyta bramka. Próbowali ale nie wyszło, a zwykle nawet nie próbują. I to pisze ja - uprzedzony do kadry piłkarzy, ale obiektywne wnioski mogę też wyciągnąć.
  • Odpowiedz
@rbk17: Panienki z siatkówki nie rozumieją, że najlepsze ligi piłkarskie są w krajach zachodnich, gdzie pompowana jest gigantyczna kasa i poziom jest wywindowany do maksymalnych ludzkich możliwości. Polacy sobie zrobili najlepszą ligę siatkówki u siebie, mogą się oswajać z poziomem graczy i z nimi rywalizować na codzień a możliwe to było bo w siatkówce nie ma pieniędzy bo to sport niszowy i mało kogo interesuje. To tak jakby porównać gdzie
  • Odpowiedz
  • 0
@rbk17: latał tu filmik na wykopie z akcją, którap odsumowała ich zaangażowanie, ale nie chce mi się szukac. Uwierz, że oni to biegają na 60 %
  • Odpowiedz
@Kopyto96: tak tak, w kosza też powinni liczyć duże punkty co kwartał i wygrywa ten co zdobycie 3 punkty jako 1 xD, małe punkty się nie liczą, a może w piłce nożnej co 15 min resetujemy wynik? XD, piłka nożna jest znacznie trudniejszym sportem, bo musisz biegać 90min z przerwą a w siatce stoisz i skaczesz i co chwila przerwa żeby złapać się drużynowo za dupę xD

Gdyby w siatce
  • Odpowiedz
@u8t3io3p: Kolejny cymbalista który siatkówkę widział jak wfista w podstawówce rzucił piłkę z hasłem odbijać. Pomijam już fakt, że w trakcie przeciętnego 5 setowego spotkania jesteś w stanie (odliczając tą irracjonalnie długa przerwę między połowami) wcisnąć 2 mecze piłkarskie to chyba nie masz pojęcia ile ruchów i obciążeń fizycznych jest w siatkówce. Zaczynajac od tego, że na boisku jest dużo mniej zawodników to główną role grają tu schematy i ustawienia.
  • Odpowiedz
@incvrnation: A teraz wyobraz sobie, ze w sporcie nie masz nagle duzych punktow, tenis do 12 gemow, a nie dwoch setow,

W kazdej grze, gdzie sa duze punkty jest latwiej wrocic do gry i jest to fakt,

6:0 4:6 i juz przeciwnicce potrzebne sa dwa gemy a nie 6
  • Odpowiedz
@u8t3io3p: Przecież nie napisałem ani słowa negującego system bez duzych punktów xd jedyne co skomentowałem to prześmiewcze podejście do „skakania”. W pełni się zgadzam z tym co napisałeś, są to dwa różne systemy o rożnej dynamice gry i każdy ma swoje plusy i minusy.
  • Odpowiedz