Wpis z mikrobloga

Z moich prywatnych obserwacji wynika, że rynek naprawdę zaczął się sypać. Od conajmniej końcówki 2022, nie miałem tyle deweloperów, którzy sami do mnie dzwonią bo np. pół roku wysyłałem zapytania o ceny w konkretnej inwestycji. Rekordzistka dzwoniła do mnie już 3 razy w ciągu ostatnich 3 miesięcy mimo, że mówię że odłożyłem decyzję o zakupie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na dokładkę screen z grupki dla planujących wzięcie kredytu z przed minuty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

DeoLawson - Z moich prywatnych obserwacji wynika, że rynek naprawdę zaczął się sypać....

źródło: panika

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DeoLawson: To i tak się ciesz, że nie interesowałeś się w przeszłości inwestycjami w private credit i nie jesteś gdzieś na listach. Bo ilość telefonów z ofertami private credit typu "pożyczka dla dewelopera" też zaczyna się już robić denerwująca.
  • Odpowiedz
@DeoLawson: ano ciekawa sytuacja. U jednego dewa pytałem o cene mieszkania to pazdziernik cena okolo 860k teraz 940k - i to już w promocji :) Z drugiej strony, inny dew w tamtym okresie chciał 13.5 teraz promocja na 12.8k/m2. Więc różnie, ale czekam aż zostanę wyjadaczem spadkowiczem :)
  • Odpowiedz
@DeoLawson: zaczął się sypać ale pewnie tylko chwilowo, bo nie wiadomo czy bedzie kolejny tani kredyt czy nie bedzie i ludzie czekaja na ścięcie xD oczywiscie moja prywatna opinia, tez mam mieszkanie wiec jest mi absolutnie wszystko jedno.
  • Odpowiedz