Wpis z mikrobloga

@EjniaKK Zawsze pryska, ale wpływ może mięć jakość mięsa. Absolutnie bym się nie zdziwił gdyby okazało się, że w gotowym mielonym mięsie masz dodatek wody z czymś co ja w mięsie wiąże (skrobia, jakieś fosforany czy coś). Kup mięso w kawałku w dobrym mięsnym i zmiel sam lub poproś o zmielenie w sklepie. Dodatkowo dobre mięso (80:20, 70:30) nie potrzebuje wiele tłuszczu nawet na patelni bez powłoki nie przywierajacej
  • Odpowiedz
@EjniaKK: dobrze, rozgrzewasz patelnie i kładziesz mięso.
Mi też się wydaje że może masz słabej jakości mięso - jak teraz będziesz kupował to spróbuj jakiś inny sklep, możliwe taki który wygląda na dobrej jakości - i poproś o zmielenie świeżo - nie to co leży w misce gotowe zmielone -
Może też za dużo tłuszczu lejesz na patelnie, tam powinno być parę kropel w zależności od wielkości patelni
  • Odpowiedz