Wpis z mikrobloga

#pracbaza #korposwiat Dzis moj manager i gosc z HRow poinformowali mnie o likwidacji mojego stanowiska pracy. Sek w tym, ze na maila przeslali mi dokument o wypowiedzeniu pracy za porozumieniem stron. Czy gdbymym nie podpisal tego a od jutra poszedl na L4, to nie mogliby mnie zwolnic w zwyklym trybie dopoki nie wroce z L4? Informacje o zwolnieniu dostalem ustnie, mam UoP na czas nieokreslony.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@MisterMinister daja odprawe, ale L4 to maks pol roku wiec lepsza opcja, zwlaszcza ze kasa wplywa na konto i mozna szukac pracy, ale z tego co widze to ustne zwolnienie niby ok "wadliwe ale skuteczne"
  • Odpowiedz
@krunky: nie bój się L4 - psychiatra i zwolnienie bez wskazania jednostki chorobowej. Porozumienie to umowa między stronami - idź do prawnika (200-300 pln) i poproś o opinię na temat kwitu.

Pytanie - ogarniesz robotę w 3m? Jeśli nie masz o chorobowe. Jeśli tak to negocjuj warunki - zaproponuj dodatkowy miesiąc odprawy
  • Odpowiedz
nie bój się L4 - psychiatra i zwolnienie bez wskazania jednostki chorobowej.

@xyzak: takie l4 są pierwsze do weryfikacji przez zus, czy wy serio myslicie ze tam pracuja az tacy idioci xD? szczegolnie jak sa dymani na kase
  • Odpowiedz
@nairoht: no i jak ci kontrole zrobia stanu psychicznego? wysla cie do zusowskiego psychiatry i co, czytają w myslach lub maja innowacyjne metody na wykrywanie udawanej depresji, a nie prawdziwej?
  • Odpowiedz
@nairoht: masz ZLA od psychiatry z możliwością wychodzenia z domu. Na jakich podstawach ktokolwiek miałby to kwestionować? Ogarniasz historię na potrzeby diagnozy i tyle.
  • Odpowiedz