Wpis z mikrobloga

Cześć, chcę zasięgnąć waszej rady w kwestii wyboru hotendu/karetki osi X.
Mam chińską drukarkę 3D z karetką osi X na prowadnicy V-slot 2020.

Aktualna głowica jest beznadziejna, więć ją wymieniam: hotend na V6, dokładam BL-touch, lepsze wentylatory, na razie zostaje bowden. Planowałem dokupić gantry jak do CR10 (picrel), klemco mount i to wszystko pomontować. Na thingiverse jest sporo różnych projektów takich uchwytów/kanałów powietrznych dla turbiny, które mógłbym wykorzystać.

Ale może doradzicie coś innego, np. openbuilds? Generalnie potrzebuję czegoś, na czym będę mógł zamontować głowicę E3D V6, sondę BL-touch, wentylator hotendu 40mm, turbinę 5015, napinacz do taśmy napędowej.

#druk3d #drukarki3d #openbuilds #ender3
grajlord - Cześć, chcę zasięgnąć waszej rady w kwestii wyboru hotendu/karetki osi X.
...

źródło: 6155EfXEq5L._AC_UF894,1000_QL80_

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
a DirectX x to miało być że Direct extruder

@hrumque: kurde, tego się obawiałem ;)

Chyba dałbym się namówić, gdybym był w stanie rozwiązać kwestię napędu - mam pasek napędowy ułożony poziomo w V-slocie, natomiast z tego co widzę głowice Vorona są napędzane paskami ułożonymi pionowo, na dodatek poza szyną.
  • Odpowiedz
@grajlord a w czym problem ? Nie problem zmodyfikować (ale nie wierzę że już ktoś tego nie zrobił ) wózek voronowy do trzymania paska np nad belką sonktorej jest prowadnica.
Albo przełożyć silnik i napinacz tego paska o 90st.
  • Odpowiedz