Wpis z mikrobloga

Pustułeczka boża, co trzebi gołębie

@wanghoi: Pustułki nie trzebią gołębi, gdyż - w przeciwieństwie do sokoła wędrownego czy raroga - są zbyt małe i generalnie wyspecjalizowane w polowaniu na gryzonie a nie inne ptaki (jak np. niewiele większy od pustułki kobuz). Natomiast gołębie podobno starają się nie gniazdować tam, gdzie występują pustułki, no bo to w końcu drapieżniki.
  • Odpowiedz
@orkako: chyba już wolę żeby taki ptasior się darł, niż te j----e gołębie, które się probują gzić na moim balkonie przy sypialni. Tylko gru, gru, gru... Ja p------e ()
  • Odpowiedz
@karokrakow: W czasie gdy ten p---b darł mordę to gruchały sobie gołębie skalne, grzywacze i sierpówki. A na dodatek już kopciuszek piszczał, kwiczoł kwiczał, czyżyk psykał, a skowronek dziędział. Jednak ten jastrząb p---b, co kwilił na cały głos, był najgłośniejszy i najbardziej irytujący. Tak więc zazdroszczę ci, że miałaś tylko niewyżyte seksualnie gołębie. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@orkako: no nie wiem, chyba musiałabym usłyszeć live żeby się przekonać że masz gorzej... Ja mam tak k---a co drugi dzień, bo zasrany stary dziad co wieczór dokarmia te stające szczury. Już nie wiem ile razy wypierdałam gałązki z balkonu, bo już chciały sobie gniazdo wić...
  • Odpowiedz