Aktywne Wpisy
BELM0ND0 +759
Plusujcie potężny zbiornik- Racibórz Dolny. Przyjmie 185 mln metrów sześciennych wody co pozwala na przechwycenie fali z powodzi tysiąclecia. Chroni 2,5 miliona ludzi z trzech województw: śląskiego, opolskiego i dolnośląskiego.
#powodz
#powodz
Kiciket +15
Jak tam uśmiechnięci z Dolnego Śląska? Uśmiechają się jeszcze czy już smutek? A może pizze im trzeba dowieźć?
#powodz
#powodz
-AI pisze całe działające UI Spotify na podstawie zdjęcia w 3 sekundy nie popełniając błędu.
-AI pisze grywalnego DOOMa w minutę samo naprawiając napotkane błędy.
#sztucznainteligencja #programista15k #programowanie
A tak naprawde boom sie na to dopiero rozkreca.
Przykładowo, kazałem AI przetłumaczyć kod z Go na Javę, to golangowe
int
przetłumaczył na Javoweint
zamiast nalong
.@Bejro: dopasowywanie tekstów do wzorca to nie jest jeszcze rozumienie. Jak go zapytałem wprost, to znał różnicę między int w golang a int w java. ChatGPT jest trochę jak taki typowy durny trójkowy kujon w szkole. Jak ma zadanie, które zakuł, to zrobi. Ale jak ma coś sam pokombinować i wykorzystać nabytą wiedzę, to jest jak dziecko we mgle. Żadnego realnego problemu,
(Chat GPT 4o)
@kobiaszu: zerknij na mój post wyżej - Chat debilnieje praktycznie z miesiąca na miesiąc i wcale nie trzeba RnD, tylko podstawowe zapytania potrafią go wyłożyć.
Praktycznie wszystko, co jest bardziej złożone od najbardziej o--------h przykładów, da jakieś turbopierdy, które nawet nie dotkną
@tellet: Oooooo ragequit i wyzywanie AI od debili też przerabiałem xD
Już się nauczyłem że jak AI zaczyna p-------ć głupoty to nie wolno z nim wchodzić dalszą dyskusję tylko trzeba odpuścić i poszukać na stacku albo samemu wykombinować
Czasami jestem zaskoczony jak dobrze rozumie mój bełkot pisany łamana angielszczyzną i to potem działa.
Zauważyłem że jak coś nie działa to jest spowodowane moim beznadziejnym promptem