Wpis z mikrobloga

@Milo900: pamiętam jak koleżanka z zespołu która była u nas juniorem narzekała że siedzi z gównianą pensją a jej koleżanki z poprzedniego korpo za klepanie excela dostają po czasie więcej od niej.
  • Odpowiedz
@Milo900: takie pieniądze są od dawna xD ja od dwóch lat cały czas myślałem, że te zarobki tu z wykopu to mocny trolling a wy jednak widzę zdziwieni takimi małymi stawkami xD Ja mam 3 lata expa w IT i tutaj to co jest brutto to mam netto a wedlug wykopu powinienem miec 3x tyle netto xD pozdro
PS. tak próbuję zmienić pracę już od roku
  • Odpowiedz
@winterberrysandwich: mi juz od dawna pisali ze jestem trollem skoro zarabiam lekko ponad 5k jako jr php dev w wwa majac 3 lata expa, oni po prostu nie znaja rynkowych stawek. Garstce sie udalo i lansuja sie na forach typu 4programmers kosmicznymi zarobkami a reszta takich jak my klepie za normalne pieniadze
  • Odpowiedz
@Milo900: czy wy jaracie się zwykłym ogłoszeniem na zatrudnienie Ukraińca xD

przecież to się robi od lat, szczególnie w spółkach skarbu państwa i urzędach - dajesz wymagania z kosmosu i minimalną pensję. Żaden Polak się nie zgłasza, więc na legalu zatrudniasz ustawionego Ukraińca. Po miesiącu dostaje awans i pensje x2
  • Odpowiedz