Wpis z mikrobloga

#stomatologia #dentysta
Mam pytanie do obeznanych w temacie osob. 630 za odbudowe przed kanalowym + 1950 za kanałowe w 6stce Do tego odbudowa po kanałowym na wkładzie korzeniowym 1100zl. W tym 2 zdjecia przed i po leczeniu. Czy to normalne ceny w Krk?

Dodatkowo mam problem z inna 6stka. Leczoną u innego dentysty. Mialem w niej reendo. Po leczeniu wystąpił problem z jednym kanałem i musiał mi zrobic hemisekcje. Potem musiałem przeniesc sie do krakowa i tutaj kontynuuje leczenie. Najpierw nowy dentysta odradzal mi wstawianie na niego korony twierdzac ze wytrzyma max 3 lata. Po oględzinach jednak uznał że dużo już władowałem kasy w tego zeba i korona może utrzyma się nawet 5lat. Implant odpada ze wzgledu na zanik kości. I cene regeneracji kosci + zab na implancie wycenił na okolo 15k. Pytanie czy faktycznie 6stka bez jednego korzenia bedzie az tak nietrwala? I czy ta cena 15 to tez jest normalna cena za regeneracje kosci + implant+ korona?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kref3x pracuję obecnie w Krakowie i nie, to są wysokie ceny :D Odbudowa do endo to z reguły 200-300 zł, samo endo 1000-1400 zł, a wkłady nie są potrzebne jeśli jest zachowana obręcz protetyczna zęba (a jeśli ząb nie składa się praktycznie z samych korzeni to jest). Natomiast warto wykonać nakład/koronę ceramiczną, bo zapewni to większą wytrzymałość zęba i jest znacznie trwalszym rozwiązaniem od odbudowy z kompozytu (cena 1600-3000 zł w
  • Odpowiedz