Aktywne Wpisy
Nie-wazne1 +10
Powie mi ktos dlaczego w Krakowie w okolicach rynku slyszec w wiekszosci ukrainski jezyk zamiast Polskiego. Angielski to nie dziwne bo turysci. Skad ci ukraincy maja pieniadze na drogie ciuchy czy jedzenie w centrum? Poza tym oni tak glosno ******** ze musza wszyscy wokolo wiedziec ze pochodza z panstwa ktore ledwo co powstalo I juz chce wszystkimi rzadzic. Wy Polacy naprawde nie widzicie ze oni wam na glowe wychodza. Przyjezdzaja tutaj I
NATO atakuje. Putin:
- Ogłasza kapitulację 46.2% (152)
- Rozpoczyna zagładę nuklearną 53.8% (177)
I jeszcze jedna myśl mnie od rana w ten piękny, słoneczny poniedziałek naszła.
Skoro na tagu mamy ludzi z majątkami po kilkaset k i więcej, zarabiających minimum po 15k i więcej, trzymających worki pieniędzy na lokatach/w obligacjach - to wytłumaczcie mi dlaczego oni ciągle czekają na spadki i nie kupują DLA SIEBIE mieszkania/domu? Przecież po paru latach oszczędzania tych 10-20k, to spokojnie można by nabyć za gotówkę. Jakoś mi się to wszystko nie klei ze sobą.
Nie wiem , ale się domyślam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#urojeniawzrostoidalne to jest tylko twój ograniczony umysł xD nie możesz pojąć że klimat na tagu jest jak na szczycie ekonomicznym, my sobie po prostu analizujemy czynniki i wyciągamy z nich wnioski.
A pytanie "dlaczego ktoś chce kupić taniej, zamiast drożej?" samo w sobie pokazuje, czemu to INNI niż ty mają majątki na kilkaset tysięcy
@PanieAreczku: bo 400k na obligacjach to jest śmieć, kwota startowa do dalszego oszczędzania. nie wystarczy na wkład własny
Zanim zaczniesz trollować to weź kalkulator i sprawdź ile hajsu trzeba na kredyt
@PanieAreczku: ja na ten przykład czekam, aż mi się wyrok unieważniający umowę o kredo indeksowany co CHF uprawomocni, mam świeże wygranko w okręgowym, ale pewne rajfajzen złoży apelację, którą na 99% uyebie. Także zacieram ręce na spadki, a w tym czasie kaska sobie pracuje w tymże banku
@maryjuszpitagoras: Gdzie takie wzrosty w dwa lata?
@PfefferWerfer: Nie ma co zazdrościć. Większość tagowiczów w czasach franków to się staremu po jajach jeszcze rozbijała. Co innego jak ktoś mógł wziąć wtedy a nie wział to frajer jednak skończony.
Niby dlaczego?
@0macias0: Moi starzy wzięli frankowy w 2008 i po 15 latach otrzymali bez sądu propozycję ugody w PLN na łączny koszt kredytu 25-30%, ja tyle to zapłacę w 4 lata aktualnych odsetek a oni się i tak wykłócają że proponuje się im zbójecki układ bo oni są stratni. Ja bym dał się wyruchać za takie straty.
@WielkiPowrut88 Kredyt frankowy efektywnie wyniósł moich starych 3% po 16 latach
1. bo zarabiam tyle od paru lat, a nie przez całe życie i nie zdążyłem jeszcze oszczędzić 3 baniek
2. wiedząc, że 4 lata temu mieszkanie za milion było warte 500k czułbym się jak śmieć pakując w to pieniądze
@wygryw50k: Czyli płacąc za jakiś czas za to mieszkanie ponad milion już nie będziesz się czuł jak smieć? Co to znaczy było warte?
@maryjuszpitagoras: Planujesz zakup w Kijowie/Charkowie?
@wygryw50k: Nie rozumiem dlaczego dziś milion za mieszkanie wydaje ci się absurdalną ceną podczas gdy za kilka lat będzie to brzmiało niczym niezła promocja.
To po co codziennie ekscytują się o spadkach, że zaraz będzie taniej? xD na co czekają? chcą kupować kolejne, czy co?