Wpis z mikrobloga

Mirki pomóżcie, mało się znam na wydruku, to fakt () chcę dzieciakom wydrukować pokemony no i pojawił się problem, bo wydruki mi nie wychodzą, nie wiem co mam w tym poustawiać by spód figurki był ładny, bo to jest brzydkie.

wydruk mam stąd https://www.thingiverse.com/thing:4615608/files

#druk3d #drukarki3d #drukarka3d
17loginbylzajety - Mirki pomóżcie, mało się znam na wydruku, to fakt (ಠ‸ಠ) chcę dziec...

źródło: pokemon

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@17loginbylzajety: Musisz dodać support (podpory) bo masz elementy które nie mają stabilnej geometrii jeśli chodzi o utrzymanie następnej warstwy (drukarka w pewnym momencie drukuje w powietrzu)
  • Odpowiedz
@17loginbylzajety w zależności jak bardzo ogarniasz. Jak jesteś zielony w te klocki to aktywuj opcje podpory jak spyta o typ to daj tree i gotowe. Jak już odkryłeś opcje zaawansowane to ustaw podpory, tree, gęstość jakaś symboliczną 7-12%, i odstęp góra podpory-material podpierany 0.1mm przerwy i będzie git. Możesz sobie pomóc jeszcze intensywniejszym chłodzeniem wydruku o ile to PLA lub delikatna korektą temperatury materiału w dół (o ile jest z czego
  • Odpowiedz
Jak jesteś zielony w te klocki to aktywuj opcje podpory jak spyta o typ to daj tree i gotowe. Jak już odkryłeś opcje zaawansowane to ustaw podpory, tree, gęstość jakaś symboliczną 7-12%, i odstęp góra podpory-material podpierany 0.1mm przerwy i będzie git.

@srokaty: spróbuję to jutro, dziękuję za wyjaśnienie
  • Odpowiedz