Wpis z mikrobloga

Dermatolożka chce mi wcisnąć izotek na trądzik jednak jak poczytałem o nim na ulotce to wygląda na to że ma więcej skutków niepożądanych niż pożądanych między innymi pogorszenie widzenia nocą a ja pracuję jako kierowca i jeżdżę tylko nocą więc mam wątpliwości co do niego. Ktoś się tym leczył tutaj może i miał jakieś skutki uboczne przez stosownie tego leku?

#dermatologia #dermatolog #tradzik #izotek #medycyna #skora #pytaniedoeksperta #pytanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tony47: Przy niskiej dawce nie będzie sajdów. Clue problemu zazwyczaj polega w zbyt dużych dawkach, nie wiem z czego wynika fakt, że dermatolodzy często ładują takie dawki. 10-20 max.
  • Odpowiedz
@Tony47 To nie ma znaczenia, liczy się dawka skumulowana. Najlepiej zacząć od niskiej dawki, np. 20mg i zobaczyć jak się reaguje. Później ewentualnie zwiększać.
  • Odpowiedz
@AVOIDME: im większa dawka tym większe prawdopodobieństwo że trądzik nie wróci

@Tony47 Kto ci nawciskał takiego kitu?
Kurację uważa się za zakończoną jeżeli przyjmiesz dawkę wyliczoną na podstawie masy lub jeżeli od minimum 2mc nie zaobserwowałeś nowych zmian trądzikowych.

To że będziesz zjadał większe dawki będzie skutkowało tylko większym skutkom ubocznym i krótszą kuracją.
  • Odpowiedz
  • 0
@AVOIDME: @kozak321 @StaraSzopa

Oprócz tego kazała nie jeść produktów o wysokim indeksie glikemicznym i dała mi jakąś tabelkę ale jak chciałem sprawdzić inne rzeczy w internecie które nie były w tabelce to na każdej stronie jest inaczej. Np na jednej ze banany mają wysoki, na innej że niski, jezccze gdzie indziej że wysoki zaczyna się od 50 wzwyż a na innej że od 70. P-------a idzie dostać, już
  • Odpowiedz