Wpis z mikrobloga

Jak obalić fanatyka alf dobrymi argumentami, że bmw 3, nie jest gorsze od alfy giuli? Gada coś jeszcze, że Niemcy kopiują Włochów itd., że Giulia wcześniej wyszła od tych bmek itd. Nic nie można napisać o alfach, nawet obiektywnie, bo nie po jego myśli, że są najlepsze

#motoryzacja #samochody #auta #niemcy #wlochy #bmw #alfaromeo
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomwick55: może przedstaw mu toksyczność alfiarzy którzy uważają iż ich auta są mega piękne i wspólnie walą sobie do nich konia alfiarz = saabiarz. Ile sabiarze to autyści to jeszcze są ok a alfiarze sa w dodatku troksyczni bo ci beda p-------c ze masz brzydkie auto a oni piekne xd. Nie wspomne ze 159 to nic innego jak vw passat tylko włoski.
  • Odpowiedz
@tomwick55: nie warto, stracisz tylko czas na typa próbując mu wytłumaczyć, a on ma to w dupie i zostanie przy swoim XD fanatycy włoskich (ale nie tylko) śmietników tacy są ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
@tomwick55 przecież F30/36 wyszły nawet 3 lata przed Alfą. Alfa przed liftem ma gorszą jakoś wnętrza oraz cały czas ma gorszy infotainment. Jest też ciaśniejsza z tyłu oraz nie ma wersji coupe co by to mogło usprawiedliwiać. Giulia relatywnie dużo pali oraz jako taki śmieszny fakt można wspomnieć, że w Alfie nie da się wyłączyć kontroli trakcji.
  • Odpowiedz
Jak obalić fanatyka alf dobrymi argumentami

@tomwick55: no skoro sam nie umiesz tego udowodnić to po co z nim dyskutujesz?

Nic nie można napisać o alfach, nawet obiektywnie, bo nie po jego myśli, że są najlepsze

to nie pisz, problem rozwiązany.
  • Odpowiedz
  • 1
@SonyKrokiet Mój kumpel mi wysyła filmiki na yt jak jakiś gość testował giule i podesłał od tej minuty żebym oglądał, a tam gość porównuje i chwali giulię w porównaniu do m3, że lepsza. Spotkaliśmy się, siedzieliśmy na ławeczkach, gość sobie włączył filmik na yt, choć bardziej mi chciał pokazać, żebym oglądał, jak z top gear testowali giulię i się podniecali nią. Albo na messengrze podsyła mi filmiki z giulią, jak ją
  • Odpowiedz
@tomwick55: top geara bym nie brał za super wyznacznik obiektywizmu, chyba że mówimy o starszych odcinkach, sprzed 2000 roku XD a że ktoś gada że dżiulia lepsza od m3 to jego zdanie XD zresztą jak taki fan alfy to się go spytaj co o alfasudzie i arnie sądzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
SonyKrokiet - @tomwick55: top geara bym nie brał za super wyznacznik obiektywizmu, ch...

źródło: arna_02

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@SonyKrokiet Napisał mi tak - śmiał się z tego co napisałeś, napisałem w swoim imieniu to, potem, że jakby tak było z bmw, to by było obiektywnie i dobrze. Napisał, że jestem debilem i że ludzie testujący auta, dający opinie, to dziennikarze motoryzacyjni, a nie Maciusie z bmw e46. Opinii nie dał o tych dwóch modelach aut, mimo, że zaznaczyłem, aby to zrobił. Niby mój kumpel najlepszy. Widać, że fanatyk alf.
  • Odpowiedz
@tomwick55: Ciekawi mnie częste podejście rozmówców, próbujących przekonać adwersarza, że jest tylko jedna obiektywna prawda, która jest w dodatku po ich stronie.

Dlaczego osoba A nie może myśleć tak, a osoba B inaczej? xDDD
  • Odpowiedz
  • 0
@Golfinho Jeździ hondą civic 7, 1.4 z 02 roku za 6 tysięcy, bo na alfę nie stać czy na giulię. Jest studentem, jak ja i coś dorabia. Czasem śmieje się ze mnie, że nie mam swojego auta i pożyczam od rodziców forda, a mam prawo coś gadać na jego auto czy coś
  • Odpowiedz
  • 0
@kurczakos1 Jak ktoś nie jest obiektywny to jak jest. Jeśli też staje się czegoś fanatykiem. Nie widzi wad i zalet, a same zalety. Zakłamuje rzeczywistość na swoją stronę. Pisząc obiektywnie o czymś, to mu się nie podoba. Jeśli coś jest niewygodne, olewa to. Dla tej osoby zawsze będzie planem pokazać ci co on lubi i przekonać do tego. Udowodnić, że to jest najlepsze. Wychodzi to jeszcze w nienawiść do innych rzeczy
  • Odpowiedz
  • 0
@Golfinho On wtedy by ci odpowiedział, boli cię honda, bo generalnie nie wysyłał mi memów ostatnio z autami, a gadaliśmy. Dodatkowo na twoje ulubione auta by wysyłał memy ciągle obrażające. Jak kiedyś to robił sam z siebie. Ja parę razy też w odpowiedzi dałem. Ja niestety lubię niemckie auta, ale bez fanatyzmu, choć nie tylko i memów na moje jest więcej, niż na jego lexusy, hondy czy alfy. Gdybym to wysyłał,
  • Odpowiedz
chciałbym generalnie, aby ktoś w końcu utarł mu nosa z tym jego fanatyzmem do alf i hond, z czego lexusów. Ktoś co się więcej zna

@tomwick55: to go zostaw w jego świecie, kiedyś w końcu trafi na takiego samego fanatyka i nie da rady go przegadać. Ty się nie znasz, więc jak będzie znowu pitolił o samochodach to mu zarzuć, że jest nudny, monotematyczny i jak nie potrafi o niczym
  • Odpowiedz