Jaki biznes otworzylibyscie mając do dyspozycji 150/180m2 budynku połączonego z domem jednorodzinnym w mniejszej miejscowości? Jeżeli chodzi o pieniądze na start to dotacja + 50/100 tys np. na zatowarowanie Myślałem np. o sprzedaży na allegro-żeby zrobić z tego magazyn wysyłkowy.
@oficjalniemartwa: nie aż tak mała :P tego już jest masa, nie wspominając o wielkopowierzchniowych dyskontach typu biedronka czy Lidl, kilka tys mieszkańców
@qwenti Pergole to dobry biznes. Ostatnio kupiłem taka 4x7m zapłaciłem ponad 100tys. Nowoczesna aluminiowa, sciany i dach elektryczne sie zakrywa. W podobnej cenie wychodzi dom licząc cene za m2 powierzchni
@zibizz1: no wlasnie :) kiedys jakis mirek wstawial tu pergole za bodajze 70k. Z ciekawosci znalazlem producenta na alibabie i podobna wycenil mi jakos na 5k usd
@Wychwalany @qwenti Tego typu. Oświetlenie, sciany zjezdzaja w dół, ogrzewanie na podczerwień, nagłośnienie może być ale nie bralem, stacja pogodowa zeby dach sie zamknął jak zaczyna padać a ściany otworzyły gdy wiatr za mocny(sa z materiału)
@qwenti oglądałem takiej firmy mniejszej za 60-70k i to jest zupełnie inna jakość, dlatego zdecydowałem się na droższa. 3 ludzi montowało 2 dni a jechali pół Polski, wiec z noclegiem i dieta to
@zibizz1: Jak radzisz sobie z efektem szklarni w tym? U mojego wujasa jest taki ogród zimowy i nienawidzę jak nas tam sadza na gościnie bo jest gorąco ( ͡°͜ʖ͡°)
@PfefferWerfer Nie mam szkla choc planuje dodac za ~3lata. Szklo jest na szybach i można zsunąć, zostaje 1/4-1/3 sciany ze szkłem. Obecnie ciagle mam rozsuniete 2 ściany materiałowe i 3 rozsuwam zeby zamontować pomieszczenie i 2 latek moze sobie tam bezpiecznie harcować.
Myślałem np. o sprzedaży na allegro-żeby zrobić z tego magazyn wysyłkowy.
#pomyslnabiznes #biznes #dzialalnoscgospodarcza #jednoosobowadzialalnosc
Tego typu. Oświetlenie, sciany zjezdzaja w dół, ogrzewanie na podczerwień, nagłośnienie może być ale nie bralem, stacja pogodowa zeby dach sie zamknął jak zaczyna padać a ściany otworzyły gdy wiatr za mocny(sa z materiału)
@qwenti oglądałem takiej firmy mniejszej za 60-70k i to jest zupełnie inna jakość, dlatego zdecydowałem się na droższa. 3 ludzi montowało 2 dni a jechali pół Polski, wiec z noclegiem i dieta to
źródło: Pergole-Tarasola-Zdjecie
Pobierz