Wpis z mikrobloga

Mirasy szukam bagażnika rowerowego na hak na 2 lub 3 rowery. Ktoś coś poleca? Wiadomo chciałbym jak najtaniej ale chyba się nie da. Patrze na Aguri, Thule ale nowe to od 1200 wzwyż. U----i thule od 800zł. Co wybrać? Rower mam duży i tras też trochę będę robił

#motoryzacja #rower
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nurbon: ja mogę polecić aguri active bike, aczkolwiek muszę podkreślić, że nie mam porównania do żadnego innego bagażnika :)

Wybrałem go na podstawie testów, opisów użytkowników i weryfikacji mechanizmów (np. sposób zapinania na hak). Widać analiza nawet mi wyszła bo sprawuje mi się świetnie od kilku lat. Jedyne czego mi brakuje to możliwość złożenia go, ale jak kupowałem to nie było takich bajerów (ta opcja aktualnie dostępna jest w aguri
  • Odpowiedz
Widzę że teraz active też się już składa na płasko

@Nurbon: jeśli chodzi ci o ten pałąk który trzyma rowery w pionie to na płasko zawsze się składał. Ale sama platforma jest już jednolita i mi np. nie mieści się do bagażnika samochodu. A kraba bym wpakował.

Testowałeś go może przy prędkościach autostradowych?

@Nurbon: no i to nawet sporo. Zabrałem swoje rowery min.do Pizy, 1400 km. w jedną
  • Odpowiedz
  • 0
@majk_emigrant: rzeczywiście tylko pałąk ( ͡° ͜ʖ ͡°) nawet nie wiedziałem żeby zwracać na to uwagę a muszę bo nie mam jakiegoś wybitnie dużego bagażnika
  • Odpowiedz
@Nurbon: Zobacz jak pięknie i wygodnie składa się thule easyfold. Ja mam ten bagażnik z systemem Fix4Bike - montaż jest bardzo wygodny. Testowałem go z dwoma rowerami (14 kg + 17 kg) przy prędkościach 0-160 km/h i nie mam zastrzeżeń.
  • Odpowiedz
nawet nie wiedziałem żeby zwracać na to uwagę a muszę bo nie mam jakiegoś wybitnie dużego bagażnika

@Nurbon: nie koniecznie musisz. W 99% przypadków nie ma takiej potrzeby żeby chować platformę do bagażnika. Ale czasem ułatwia to kwestię poszukiwania parkingu. We Włoszech np. jest strasznie ciasno i zazwyczaj trudno zostawić gdzieś auto z zapiętą platformą.
  • Odpowiedz
  • 1
@edantes: @ddiazepam @majk_emigrant dziękuję Panowie za odpowiedzi. Wczoraj posiedziałem trochę, poszukałem i chyba kupię nowe aguri cruiser 3 ultimate. Stoi za 1420zł i nie wiem do czego by się w nim przyczepić. Jeśli widzicie jakieś wady dajcie znać. Niestety używek thule nie ma na moim terenie
  • Odpowiedz