Aktywne Wpisy

GangKobry +58
Niema chyba drugiej grupy tak ruchanej na kasę jak ajfoniarze, a najlepsze, że ci myślą, że mają produkt premium.
Bieda aparat 48mpix od lat ten sam z niewielkimi zmianami
Bieda 6 rdzeni procesora gdzie tanie modele mają po 8
Bieda 8GB RAM gdzie i tak zrobili progres bo do tej pory było tylko bardzo tanio bo tylko 6RAM jak kompletnie najtańsze modele na rynku
Bieda bateria 3500mah gdzie bieda standard na rynku to 5000( ͡º
Bieda aparat 48mpix od lat ten sam z niewielkimi zmianami
Bieda 6 rdzeni procesora gdzie tanie modele mają po 8
Bieda 8GB RAM gdzie i tak zrobili progres bo do tej pory było tylko bardzo tanio bo tylko 6RAM jak kompletnie najtańsze modele na rynku
Bieda bateria 3500mah gdzie bieda standard na rynku to 5000( ͡º

źródło: temp_file2208918417958997656
Pobierz
Pilarz +189
#demografia wiecie ile dzieci urodziło sie w gminie liczącej 6279 mieszkańców w 2024 roku? Podpowiem tylko, że Polska B.
My naprawde nie zdajemy sobie sprawy z tego jaka czeka nas katastrofa demograficzna( ͡° ʖ̯ ͡°)
My naprawde nie zdajemy sobie sprawy z tego jaka czeka nas katastrofa demograficzna( ͡° ʖ̯ ͡°)
Kupiłem mieszkanie w Norwegii typowo pod wynajem. Mieszkanie było już ze współlokatorem, przepisaliśmy umowę. Agent nieruchomości załatwił wszystkie formalności, bank też, wszystko ok.
Przejęcie mieszkania 1 czerwca. Dzień przed przejęciem mieszkania dostaje wiadomość, że przejęcie przełożone, bo agent nieruchomości nie dostał pieniędzy. 1x wtf
Sprawdzam - pieniądze na wklad własny wysłane, to po prostu bank nie dosłał swojej części XDD Na szybkości to zrobili.
Dzisiaj około 3 tygodnie po przejęciu mieszkania dawna wlascicielka dzwoni, że powinienem jej oddać za ten miesiąc pieniądze z wynajmu, bo ona nie dostała jeszcze pieniędzy i musi płacić odsetki w związku z ratami.
Dzwonie do agenta nieruchomości I okazało się, że faktycznie nie ma jeszcze babka pieniędzy, bo nie dosłali jednego dokumentu, który najpierw podpisałem elektronicznie, a później okazało się, że trzeba też fizycznie(2 tygodnie po przejęciu mieszkania XDD). Ewidentny błąd agenta nieruchomości.
Agent umywa ręce mówiąc, że to nasza prywatna sprawa, bank mówi, że mam mieć wywalone, bo mogą mieć prawnie lekki poślizg, ale jednak ewidentnie wina agenta, że nie poinformował nas o konieczności podpisania dokumentu w formie fizycznej, a przytulił około 100k koron XDD
Nie zamierzam płacić jej tego, bo i tak już zapłaciłem za ten miesiąc kredytu, ale mocno się zastanawiam, czy nie uderzać do prawnika i dowiedzieć się jak można to ugryźć
B----l na kółkach
#nieruchomosci #norwegia #oslo
Mnie w tym roku też czeka papierologia, rodzice wracają do Polski na emeryturę i zostawiają mnie z trzema mieszkaniami pod wynajem.