Wpis z mikrobloga

TL;DR; Jakie dodatkowe informacje/statystyki chcielibyście widzieć w następnym raporcie z mojej inwestycji w akcje Tesli? (pierwotnie znanej jako #zbieramnatesle)

------------

Dawno nie robiłem raportu #zbieramnatesle, ale przygotowuje powoli następny.

Od poprzedniego raportu dokupiłem trochę kolejnych akcji. Więc będzie z czego ten raport przygotować.

Co by was interesowało?

#gielda #tesla #tsla
anonimowy_programista - TL;DR; Jakie dodatkowe informacje/statystyki chcielibyście wi...

źródło: comment_HUh4cYfryB8C51OR3LUo351LZ57sOTxZ

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@IkdapS_: pisał już o tym kiedyś, w skrócie - szkoda mu było przebimbać całej inwestycji na auto i w planach było, że tę Tesle kupić za 20% wartości akcji czy coś takiego
  • Odpowiedz
@IkdapS_: Dla ciebie odpowiedź na zadane przez ciebie pytanie, to wymądrzanie się? XD Jak nie chcesz poznać odpowiedzi, to po co pytasz? Napisałem „czy coś takiego”, bo nie byłem pewny czy na pewno % się zgadza - nie martw się, dla ciebie specjalnie odkopałem ten wpis i dobrze napisałem - chodziło o 20%.
  • Odpowiedz
@IkdapS_:

Dlaxsego nie kupiłeś tej tesli skoro w samej akcji zbierałeś na nią?

W skrócie, chodzi o koszt alternatywny. Uważam, że Tesla stoi u progu rewolucji, jaką będzie wprowadzenie Robotaxi. Uważam, że to przełoży się na ogromne wzrosty ceny akcji. Zamiast wydawać na "kaprys", którego de facto nie potrzebuje, wolę trzymać w akcjach.
  • Odpowiedz