Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak radzicie sobie z cringowymi sytuacjami, które Was spotkały? :D
Chodzi mi o to, kiedy nieprzemyślanie zrobicie lub powiecie coś głupiego, np. w trakcie rozmowy z kimś. Ale nie tak dosłownie głupiego że aż śmiesznego, tylko po prostu czujecie zażenowanie tym co powiedzieliście i potem wracają do Was te myśli. Dochodzą do tego wyobrażenia, że pewnie inni to też zauważyli, myślą o tym i podśmiewają się z tego, tym bardziej że było to w grupce kilku osób. Spotkała mnie taka sytuacja i normalnie czuję w środku takie skręcanie ze wstydu mimo, że obiektywnie nie wydarzyło się nic wielkiego :D Ale jakoś te myśli wracają :D
Jestem dosyć nieśmiałą osobą i brak mi luzu w towarzystwie i rozmowie.

#niesmialosc #psychologia #zalesie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Poczytaj o ruminacji. Ciągłe rozmyślanie o tym samym jest bezcelowe. Ocenić, zaplanować na przyszlość i już nie ma co tego roztrząsać. Inni pamiętają, ale nie traktują tego tak poważnie. Mogli tego nawet nie uznać za cringowe albo nawet nie zauważyć. Każdy raczej skupia się na swoich wpadkach, a cudze raczej traktuje jako wskazówkę dla siebie, niż obiekt kpin. Jeśli ktoś to zapamiętał i będzie ci to wytykał, to jednak
  • Odpowiedz
@Nemayu: przyklaskiwanie takim osobom myślę że kończy się wraz z ukończeniem edukacji szkolnej. Dzieciaki potrafią być okropne i szukają każdej okazji żeby się wywyższyć.
W dorosłym życiu takie zachowania są raczej potępiane, a wypominanie wpadki jest wpadką samą w sobie.
A jeśli ktoś nie wyzbył się tej durnej cechy i przeniósł ją do środowiska pracy, to może się przekonać czym jest mobbing i jakie są tego konsekwencje.
  • Odpowiedz