Wpis z mikrobloga

Cześć! Mam internet z Vectry. Taki niby światłowód, co po skrętce trafia do routera. Czasami gram sobie w #tibia i sporadycznie dostaje kicka. Mam drugi router mobilny z internetem od Orange. System Windows 10. Nie wiem jak przełączyć szybko internet w awaryjnej sytuacji. Dzisiaj rozłączyło mi Vectrę, która była wpięta kablem do PC. Miałem podpięty router od Orange i mimo, że Vectra zaliczyła disconnecta, nie mogłem się przełączyć na Orange. Ktoś ogarnia taki temat? #pytaniedoeksperta #internet
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Reiter1906 Kabel znika dopiero po jakimś czasie, a ja już nie mam internetu i chciałbym przeskoczyć na mobilny. Masz jakiś pomysł? Lecieć i wylaczac router stacjonarny?
  • Odpowiedz
  • 0
@PanCzajstow ale to na to samo wychodzi. Mam podpięty „po kablu” router mobilny ZTE z internetem ORANGE. Dzisiaj zdałem sobie sprawę, że rozwiązanie nie działa, bo zanim rozłączy mi całkowicie Vectrę, zdążę zostać zmasakrowanym w grze. Tam mam 40-50 sekund na przeżycie.
  • Odpowiedz
@byKamel: Zresetuj router. Nie chodzi o wyłączenie go z prądu i odczekanie. Z tyłu prawdopodobnie jest mała dziurka i włóż tam igłę, spinacz. Nie wiem jaki masz model. Zresetujesz go, on wróci do prawidłowych ustawień i będzie działało normalnie.
  • Odpowiedz
@byKamel: Wydaje mi się że aby szybko przepiąć połączenie... Kiedy znika Ci internet po kablu to wyłączenie karty sieciowej z automatu powinno zezwolić na połączenie z tym internetem mobilnym w krótkim czasie.
  • Odpowiedz