Wpis z mikrobloga

W związku z wpisem w gorących na temat wypalenia zawodowego chciałbym łaskawie przypomnieć Prawo Sturgeona.

Sturgeon's law (or Sturgeon's revelation) is an adage stating "ninety percent of everything is crap".

Czilujcie b---ę. Idź teraz do łazienki, przemyj twarz wodą i odpowiedz sobie na pytanie: jak mnie jutro pierdyknie autobus, albo w ogóle zaorają mój projekt to ktoś się zorientuje? Krowy przestaną mleko w wiosce dawać? #pdk.

Nie warto.

Swoją drogą jeden z użytkowników ładnie napisał o "niewypalonych seniorach":

Jak widziałem niewypalonych seniorów to jednak mieli bardzo szczególne podejście, nazwałbym to stoicyzmem połączony z wywaleniem.

To. I długo, długo nic.

Pokój z Wami.

#programista15k #programowanie #zycie #czasuciekawiecznoscczeka #krzewicielprawdy i trochę #stoicyzm
Krzewicielprawdy - W związku z wpisem w gorących na temat wypalenia zawodowego chciał...
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krzewiciel_prawdy: A bo naczyta się człowiek tych bzdur od Uncle Boba i chce robić dobrze. Naczyta się pierdół na linkedinie i chce zmieniać świat. Nagadają mu w korpo, że są targety i long term goale i potem chce to wszystko wykonać. A to wszystko jest c--j.

Nic się z tego nie ma. Tzn. coś tam się ma. Ale tak szczerze mówiąc. Dajmy na to, że zacznę robić +100% tego co
  • Odpowiedz