Wpis z mikrobloga

Mircy, zakładając, że chciałbym otworzyć JDG i w #it jako #productowner #projectmanager świadczyć usługi na #b2b - jest szansa przy tego typu działalności uzyskać dofinansowanie z PUP (mowa o tej bezzwrotnej dotacji do 40 koła) na zakup np. komputera, tabletu, telefonu do pracy czy w pierwszej kolejności w tych konkursach wybierane są jakieś dżesiki otwierające salony fryzjerskie, bo pani Grażynka z urzędu rozumie biznesplan? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? #firma #pup #urzadpracy #dofinansowanie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@epiceggplant: Wiesz jaka kwota dotacji? Jak to jest rozliczane? Jak sprawdzałem na stronie urzędu to są jakieś śmieszne limity typu telefon max za 800zł, laptop za max 4500zł. A z mebli to jak działalność w miejscu zamieszkania to tylko biurko i fotel xD Chyba, że to mój urząd ma takie powalone zasady.
  • Odpowiedz
@lentilek: Możliwe ze twój region ma takie dziwne zasady. Co do teorii maksymalna wysokość dofinansowania to 6 krotność średniej krajowej, czyli aktualnie około 49k zł.
We Wrocławiu jest nieformalny limit 37 tysiecy złoty i tyle udało się dostać. U mnie nie było problemu z wysokimi cenami typu 15k za macbooka czy 6k za iphone'a lub tablet tylko trzeba było uzasadnić. Przeszedł nawet monitor za 5k. Może to zależy też od
  • Odpowiedz