Wpis z mikrobloga

#zalesie

-Nie miej ubezpieczenia (wole dopisać)
-Zostań zaatakowany przez sebixa nożem
-Karetka zawozi cie na kurort wypoczynkowy
-Tydzien czasu czilautu na kurocie w bezruchu
-W koncu wychodzisz o własnych siłach z szwami sekcji zwłok(CHECK PROFILE)
-Rachunek cyk 2500klocka (Dzieki mops za ratunek <3)
-Myslisz sobie c--j tam ważne że żyje bo jak pytałem przed uśpieniem to mi tego nie gwarantowali xd
-2 Miesiące wracasz do siebie żeby być jakkolwiek w formie sprzed akcji
-Czekasz na sprawe bo tego samego dnia sebix został ujęty
-Mija prawie rok,przyszedł wyrok totalnie zaoczny
-Dostań 227,40 EURO (1000zl) nawiązki za to.
-sebix?? nie wiem czy dostał cos wiecej niz to co mi przyszło
-2000 grzywny + 2000~ koszty sądowe + 1000 dla mnie
-Profit? no w sumie tysiak xD (na bank go zobacze)

Od razu napisałem do adwokata,myslicie że z tego to się coś ugra czy normalnie wystarczy komuś w----ć nóż i od razu jak dziwce położyć 5kobla
Mysterylan - #zalesie

-Nie miej ubezpieczenia (wole dopisać)
-Zostań zaatakowany prz...

źródło: Fajnie

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mysterylan: Sąd orzekł na bazie swojego uznania, gdyż zapewne sam (na podstawie art. 46 par. 1 KK) nie wnioskowałeś o udzielenie zadośćuczynienia za doznaną krzywdę w konkretnej kwocie. Sprawa była pewnie ciągnięta jako ścigane z urzędu (postępowanie karne). Jak chcesz więcej, to idziesz w powództwo cywilne.
  • Odpowiedz
  • 1
@kozi966: A pytał mnie ktoś o to? Instruował co w tej sytuacji należy robić?Ktokolwiek chyba powinien zadzwonic albo wysłać pismo jak widzę tę sprawę w dalszczym toku a nie tak jak ty mówisz xd Nie dostałem nawet żadnego pisma z imieniem i nazwiskiem tego typa.głównie według ciebie moja wina że czekałem na rozprawe zamiast juz chodzić szukać węszyć i się prosić.. pielony kraj do zaorania albo ty jestes w błędzie
  • Odpowiedz
@Mysterylan: Ale czego nie rozumiesz? Postępowanie wszczęte z urzędu, więc i sprawa potoczyła się urzędowo. Mogłeś w niej brać udział i wnosić dodatkowe zarzuty. Nie zrobiłeś tego, więc urzędowo sprawa została zamknięta przez urzędnika. A to czy o tym wiedziałeś, czy nie, czy mogłeś uczestniczyć, czy nie - urzędnika to nie interesuje. To tak jakbyś miał pretensje do ogniska, że zdążyło się wypalić zanim dorzuciłeś do niego drewna.
Obecnie masz
  • Odpowiedz