Wpis z mikrobloga

Zamarzyła mi się nalewka z dzikich malin. Bo dzikie, znaczy romantyczne (i za darmo). Wchodzę w apkę Eden, patrzę - no ktoś pozaznaczał stanowiska malin niedaleko miasta. Pojechałem, łaziłem, szukałem, tylko piach mi się do butów i pępka nasypał i tyle z tego było. Krzaków nawet nie znalazłem w zaznaczonych miejscach. Patrzę znowu w apkę, są inne maliny zaznaczone, ale po drugiej stronie od miasta. Patrzę na zdjęcia i się okazuje, że jakiś tłuk młode jeżyny oznaczył jako maliny xD To nawet nie jechałem.
Schowałem dumę do kieszeni i myślę sobie trudno, kupię. Tylko, że wchodzę do sklepu a tam maliny po 50zł za kilogram. To by nalewka wyszła po jakieś 90zł za butelkę, nie no nawet za kraftowy trunek to ja tyle nie dam.
Wróciłem z zakupów z samym spirytem. Jeszcze truskawki ogarnę i będzie nalewka truskawkowa. Trudno, też dobra.

A pod koniec lata pojadę na jeżyny, przynajmniej ich to da się nazbierać i wiem gdzie są.

#arcybebech #przetwory #nalewki #eden
TavarishPiesov - Zamarzyła mi się nalewka z dzikich malin. Bo dzikie, znaczy romantyc...

źródło: z1tZNhpm

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Aha i jeszcze jedno, kasuję się w Auchanie na samoobsługowej, skasowałem spiryt i czekam na babę żeby zatwierdziła, ale patrzę, a ta kasa nic nie sygnalizuje. No to skasowałem dalej, zapłaciłem, tych dynksów mi nikt nie zdjął, wyszedłem przez bramkę i też nic nie wyło. Nie wiem o co chodzi. Ale żeby nie było, że mnie tu ktoś złodziejem nazwie.
Ja do niczego nie namawiam, na pewno nie do okradania antyludzkich korporacji
TavarishPiesov - Aha i jeszcze jedno, kasuję się w Auchanie na samoobsługowej, skasow...

źródło: 5CS7EgKO

Pobierz
  • Odpowiedz
@TavarishPiesov: Te baby w auchan często mają pilocik i swym sokolim okiem widzą czy masz a-----l czy nie i zanim ogarniesz to one już myk pilocikiem potwierdzają wiek. Twoja widocznie szybka jak laki luk była.
  • Odpowiedz