Wpis z mikrobloga

Wczoraj, po 5 latach wykończyłem rewelacyjne perfumy Mauboussin M Generation. Pisałem o nich nawet kiedyś tu
Im więcej perfum poznawałem tym bardziej podobał mi się ten Mauboussin. Może jest tu ktoś jeszcze kto je pamięta i poleciłby coś zbliżonego? M Generation jest raczej już nie do kupienia bo dawno je wycofali więc nawet nie pytam czy ktoś ma poratować ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak to pachnie? Jak kadzidło, jest umiarkowanie słodko, czuć irysowa świeżość, świeżość od imbiru i mydło. Mega noszalne.

Może coś od Loewe? Tylko od razu mówię że u mnie z kadzidłami ciężko. Hejtuje arabskie słodkie ulepy albo takie ultra suche czy pieprzne jak robi np Comme des Garçons.

Liczę na Was.

https://www.parfumo.com/Perfumes/Mauboussin/M_Generation
https://www.fragrantica.com/perfume/Mauboussin/M-Generation-8742.html

#perfumy #150perfum
drlove - Wczoraj, po 5 latach wykończyłem rewelacyjne perfumy Mauboussin M Generation...

źródło: 77_8489_cbcf12b97b3185511a7ab6164c466978_1200

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dr_love: moja pierwsza myśl po pobieżnym przeczytaniu recenzji i nut zapachowych to Free d'Homme. Pasuje z Twoimi słowami kluczowymi kadzidło i świeżość. Przy okazji zgadza się w składzie labdanum, cytrusy, a zamiast imbiru z pieprzem masz cypriol, czyli też rześka pikantność. Pewnie nie są podobne, ale tłumaczę dlaczego skojarzyłem.

Btw wciąż czuję mój SOTD: Zadiga This Is Love (for him), czyli bergamotka + kwiat pomarańczy + sandałowiec, ale ukrywa się
  • Odpowiedz
  • 1
@tangofever: poluje na Free d'Homme od jakiegoś czasu ale ostatnio były jakieś dziwnie wysokie ceny po ponad 500 zł, a teraz widzę że całkiem zniknęły z huba. Mam je na wishliscie ale nawet nie wpadłem na to że może to być w tym klimacie. Dziękuję

Z Zandiga znam wszystko oprócz tego nowego i niestety nie zostałem fanem. Ani jedne męskie perfumy od nich mi nie podchodzą. Tak czy inaczej, sprawdzę
  • Odpowiedz
@dr_love: spróbuj przy okazji Zoologist King Cobra (wyjdzie we wrześniu). Bardzo fajne kadzidło (po zielonym otwarciu), noszalne i z dobrym parametrem
  • Odpowiedz
@dyniel: a w jaki sposób udało Ci się powąchać zapach przed premierą? Są jakieś próbki przedpremierowe czy może specjalne dojścia?
  • Odpowiedz