Wpis z mikrobloga

hej miraski, postanowiłem sobie pograć ponownie w #hoi4 , a konkretnie to polamić, bo słabo mi zawsze idzie i mam pytanko, w sumie dwa:
1. Jak to jest z tą linią frontu i rozkazami ataku? Jak np. atakuje ZSRR Niemcami, to robię to dwiema grupami armii po 4 armie np. i w pewnym momencie te linie frontu i rozkazy zaczynają się mega rozjeżdżać i dzieją się jakieś cuda niewidy, przez to jednostki przydzielone do danych sektorów zaczynają wędrować po całej linii frontu tracąc czas i organizację.
2. Aby desant morski mógł się odbyć, posiadając przewagę w powietrzu, to przewaga ta musi być na lądzie na którym znajduje się port, czy nad morzem przez które chcę się destantować?
#hoi4
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@positiveVibe: Co do pierwszego to jest to duży problem Hoi4. Nie opłaca się pchać dwie grupy obok siebie. Lepiej przypisać jedną (najlepiej z maksymalną ilością armii w przypadku wojny z ZSSR) grupę na cały front (zaznaczasz grupę, wybierasz ustalanie frontu i lewym klawiszem myszy raz na granicę). Wtedy nic się nie rozjeżdża. Niestety pojedyncze jednostki nadal będą się mocno przemieszczać.
  • Odpowiedz