Wpis z mikrobloga

@AmazingUniquePlaces: tak jak ktoś pisał wczoraj, było kilka takich "projektów" podczas boomu na shity na BNB w 2021. Ten już jest trupem sztucznie utrzymywanym przy życiu - ostatnie 12h to 45 transakcji kupna o łącznym volume 110$ xD. Ktoś w końcu wygra ten garnek z BNB (pewnie dev, bo wszyscy już o tym zapomną) i taki będzie tej historii finał
  • Odpowiedz
@richr: No też mnie zastanawia trochę przyszłość tego ale z drugiej strony jest dużo innych gownocoinow nic nie robiących a tutaj jest chociaż trochę hazardu. Za dolarka można coś wygrać
  • Odpowiedz
@wilkhelm:
1. Nie było żadnego tokenu z taką tokenomią, pewnie chodzi Ci o redystrybucję, którą miał sejfmun i jego klony, tylko tam % z opodatkowania dostali holdujący, proporcjonalnie do liczby tokenów jaką mieli (im więcje tokenów miałeś, tym więcej tokenów w z redystrybucji dostawałeś). Tu koncepcja jest zupełnie inna, bo kontrakt wynagradza ostatnich kupujących, jeśli nie pojawi się kolejna transakcja kupna w określonym przez kontrakt czasie.
2. Ten sztucznie utrzymywany
  • Odpowiedz
@dman777 mówisz o przejęciu projektu przez społeczność? Nawet jak deva nie będzie i sobie opuści projekt to 2% wszystkich tx trafia do niego tak jak jest zapisane w ca xd takeover jest tu niemożliwy, gdy do twórcy trafia połowę tego co do skarbca. Chyba że ktoś lubi napychać komuś kieszenie. Gdyby tax był zmieniony na 50% treasure pot 50% lp to można wtedy mówić o tokenie społeczności, a tak to wszystko
  • Odpowiedz
@sunnyhaze
Przecież to nie jest CT (Community Takeover). Pisząc, że nie ma tam dewów miałem na myśli, że nie mają dostępu do funkcji kontraktu, więc kontrakt żyje sam sobie, a oni są tam jako hodlerzy i są cały czas aktywni. 4% idzie do puli nagród, 2% do płynności i 2% na portfel deweloprski. Powiem Ci lepszą rzecz, gdyby dzisiaj ich jepnął piorun, to na większości apek z wykresami jeśli społeczność przejmuje
  • Odpowiedz
@dman777 dobra inaczej, w ostatni tydzień było 100k wolumenu, bez sprawdzania załóżmy że od początku istnienia było z 400k. Czyli dla twórcy poszło z 8k$. Ogarnięty dev by zrobił kalkulację i pokazał jak zainwestował te 8k w rozwój i marketing. A tutaj widzę, że on kupi reklamę na dextoolsach za 100$ i bądźcie zadowoleni xd załóżmy że wolumeny dzienne wzrosną do 1m, i będzie dostawał 20k dziennie, za co? Zróbcie sobie
  • Odpowiedz
@sunnyhaze: Ty komentujesz dobry token? xD Wejdź sobie na ich kontrakt na bscscanie i sprawdź funkcję, która odpowiada za system nagród, doładowywanie garnka, LP i portfeu deweloperskiego. Sprawdź później ich portfel deweloperski, policz ile łącznie im tam wpadło, a później wróć tu i powiedz skad wyczarowałeś osiem koła baksów () Z ciekawości nawet sprawdziłem sobie ile kosztuje reklama na dexie https://marketplace.dexscreener.com/product/token-info i te $100 o których
  • Odpowiedz
załóżmy że od początku istnienia było z 400k

policz ile łącznie im tam wpadło, a później wróć tu i powiedz skad wyczarowałeś osiem koła baksów

@dman777: wiesz co oznacza słowo "zakładać"? #!$%@? się do nieistotnego szczegółu, koledze chodzi o % volumenu a nie konkretną liczbę, udajesz, że nie rozumiesz, żeby móc dalej lać wodę na temat tego shita, co konkretniejsze argumenty pomijasz, niedlugo zaczniesz oceniać formę wypowiedzi zamiast jej treść
  • Odpowiedz
@elementarz1: Zakładać, to możesz sobie skarpetkę na kindybała ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jakbyś miał IQ większe niż cyfra przy Twoim nicku, to byś wiedział, że jest coś takiego jak bscscan i każdy może w 60 sekund sprawdzić ile BNB wpadło na ich portfel deweloperski. Ja już Ci w innym komentarzu napisałem, nie mam zamiaru edukować przygłupa jak może robić własny risercz, bo ta wiedza kosztuje (
  • Odpowiedz
@dman777 Community wokół tego tokenu wydaje się bardzo toksyczne. W ogóle to czemu pozakładaliście nowe konta do shillowania tego? Wstyd napisać z głównego? Też tu wrzucam memy i inne gówna i jakoś nie mam z tym problemu xd
  • Odpowiedz
@sunnyhaze: Masz do wyboru dwie opcję. Słuchać bóldupiących Alimenciarza i Atariego, którzy wymyślają niestworzone historię, albo wejść na telegrama. Według nich ten token zrobiły podstępne wykopki z ukrytego discorda w porozumieniu z bułgarską mafią (poważnie lol). Deweloperzy są prawdopodobnie z Turcji, bo jak sprawdzałem podwieszone wiadomości, to pierwsze calle pochodziły z tureckiej grupy sygnałowej, która mocno ten token promowała. Kilka dni temu był odpalony chat głosowy na telegramie i moderatorem
  • Odpowiedz
@AmazingUniquePlaces: shitcoin jak shitcoin, dystrybucja top10 i top40 walletów taka dość słaba - 60%+ całego supply trzyma niecałe 40 walletów co kupowało poniżej 50k mc. Każdy z tych walletów chce dużo zarobić wiec wiadomo że beda srogie dumpy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dman777: Okej, ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać, że to kolejny gównocoin :D Wasze pieniądze, bawcie sie jak chcecie. Po prostu hossa z 2021 mnie nauczyła, że takie "projekty" trzeba traktować bez żadnych uczuć, robić szybki hajs i #!$%@?ć xD tak jak gość ze screena. Z dychy zrobić 1300$, wypłacić, zapomnieć i nie wracać, a nie czekać na złote góry, bo prawdopodobieństwo że to zrobi kilkadziesiąt milionów jest bliskie zeru.
wilkhelm - @dman777: Okej, ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać, że to kolejny gówno...

źródło: IMG_4180

Pobierz
  • Odpowiedz