@R2D2_z_Sosnowca ja i moja banda ruszyła w teren i to z pierwszym dniem wakacji. Na pierwszy ogień poszły okoliczne lasy deszczowe (o tej porze roku tak wyglądają)
@R2D2_z_Sosnowca Okoliczne lasy są poprzedzielane licznymi strumieniami które po spiętrzeniu czy to naturalnym czy sztucznym tworzą fajne leśne stawy. Klimat naprawdę super
@R2D2_z_Sosnowca lasy bardzo ciekawe a z racji że nikt tu od 200 lat niczego nie wycina to stare pnie dają schronienie całemu mrowiu ptaków - często śpiewającym przez co jest naprawdę głośno w lesie
@R2D2_z_Sosnowca park ma przepuszczone przez tereny podmokłe kładki przez co chodzi się wygodnie i jest się czystym co przy bandzie dzieci cieszy podwójnie
@R2D2_z_Sosnowca z racji że tam dużo wody to jest i dużo ptactwa wodnego, wykluły się niedawno gęsi kanadyjskie, łabędzie, krzyżówki i kormorany. Pełną gama
@xiv7 tak, tu jest wysokość Neapolu ale z racji tego, że mamy prąd zatokowy zimny to kontynent jest zimniejszy stąd śnieżne zimy na południu ale jak przychodzi lato to mamy tropiki. Rano 30C potem burza potem 30C i na wieczór burza i tak do listopada. Dużo bardziej parno niż w Polsce
@R2D2_z_Sosnowca fajne w tym lesie jest to, że jest tam z 15 gatunków drzew i jesienią każde dodaje coś od siebie w palecie kolorów. Co roku w listopadzie staram się tu przyjeżdżać na sesję w liściach bo mało znam lepszych do tego miejsc w okolicy. Ale o tym pogadamy na jesieni. Miłego weekendu. Elo.
@jalop powiem tak, kleszcze są i nie będę kłamał że nie ma. Jednak chodząc tyle po lasach ostatni raz złapałem jakiegoś z 10 lat temu. Ale zawsze noszę długie odpowiednie spodnie i konkretne buty do lasu. Staram się także iść ścieżkami i nie łazić po krzakach.
Dzieciaki natomiast jak nieraz mnie nie posłuchały i się w-----y w paprocie tarzając się w nich to potrafiły od razu jakiegoś złapać.
#r2d2zwiedza #natura #usa
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzTak z ciekawości chcialem zapytać, dużo jest w tych twoich miejscówkach kleszczy?
Staram się także iść ścieżkami i nie łazić po krzakach.
Dzieciaki natomiast jak nieraz mnie nie posłuchały i się w-----y w paprocie tarzając się w nich to potrafiły od razu jakiegoś złapać.
Spray pomaga ale
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz