Wpis z mikrobloga

#raportzpanstwasrodka
Europa Zachodnia mimo ciężkich czasów nadal jest nie tylko najlepsza do życia pod względem pracy, służby zdrowia, socjalu.
Mamy również najdłuższe urlopy Europy i nadal mimo kryzysu ekonomicznego możemy podróżować po świecie płacąc jedynie koszta inflacji z przed lat. I jeśli się turystycznie gdzieś podróżuje najczestrzą grupą turystów są Europejczycy.
Ja np w swojej pracy mam ustawo 28 dni do wykorzystania do tego doliczając dni wolne w przeciągu roku mogę sobie pozwolić na 40 dni wolnego.
Mój brat mieszkając w Ameryce ma tylko 10 dni wolnego w ciągu roku.
W Azji urlop XD? Nawet jak ustawowo jest wiele Januszexy zrobią byś się takimi głupotami nie zajmował.
Taka Korea Południowa zbudowała sobie ciężkim wysiłkiem dobrobyt ale co z tego skoro społeczeństwo jest w poważnej stagnacji.
No i mamy naszych pseudo cabo przedsiębiorców.
Cambo żule prowadzące biznesy z dykty polegając na rzebrach z patostreamow nomen omen z Europy XD
Tacy wielce sukcesywnie, że przez lata nie można ojczyzny zobaczyć, z rodziną spędzić fizycznie czas
Klapek
Spocony Krzychu
Pucin też od nich się nie różni xD
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Towarzysz_Sobaka: Słaby jesteś z matmy ty masz tylko 28dni wolnego a Cambo Biznesmeny 362dni czyli są jakieś 13 RAZY LEPSI OD CIEBIE, co matematycznie potwierdza że Kambodża jest najlepsza do życia i kto teraz jest frajer ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Towarzysz_Sobaka: szczerze to jak dla mnie Polska jest zajebista oczywiście jak się dobrze zarabia... Poziom wszelkich usług mega wysoki, prywatna opieka medyczna zajebista czy nawet jedzenie jest zdecydowanie lepsze niż w Niemczech czy Austrii... o gównie rodem z UK nawet nie ma co wspominać...
  • Odpowiedz