Wpis z mikrobloga

#jedzenie71 #wroclaw #zalesie

TDLRGBT:
Kamyczek do ogródka, dlaczego należy j---ć wrocławską gastronomię.

Przechodzę, krzyczy baner PIEROGI NA KRZYCKIEJ, pod spodem Z PODROBAMI. Super, uwielbiam pierogi z wątróbką, wchodzę.
Dziś to nie, dzis nie dowieźli, ale mamy super z mięsem albo pistacjami. Bierę z mięsem, dopłace za podwójną cebulkę, da się?
No ba, 3 złote dokasowane, plus wynos, na gorąco w etui pan poczeka sekund pięć, elegansio.
Rach ciach faktycznie.

...c--j że zgrzewane opakowanie się rozlazlo i zalało tłuszczem cały plecak. C--j, że ów mięso to Maggi1000 (Krawczyk pracuje obok w zajezdni?), ale te 4/5 cybulki k---a spalone na uchodzcę z Nigeru ()

3 dychy (ile to euro?) za 7 pierożków z przydrożnej syfiastej przybudówki na peryferiach, z węglem i przyprawą polaka.

Po degustacji dopiero pokojarzyłem, dlaczego kolejki nie było, a pan sprzedający poderwał się z "patio" gdy akurat żem weszłem.

Tagrze ten tego
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bobby_Peru: To jakaś masakra, dobre pierogi masz w centrum na Św. Mikołaja, PIerogarnia ze Smakiem jakoś tak się to nazywa. Robią sami więc nic nie muszą dowozić, mają też z wątróbką. Ceny dokładnej nie pamiętam ale ruskie kosztują 23 PLN/9 sztuk, całkiem sporych i bardzo dobrych
  • Odpowiedz