Aktywne Wpisy
brazowooka_eS +191
Mam do Was pytanie motoryzacyjne z rana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Macie jakis samochód z dzieciństwa, który strasznie się Wam podobał i marzyliście zeby go mieć w przyszłosci? Dla mnie to było Audi TT z obrazka, strasznie mi sie ten bydlak podobał (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #samochody
Macie jakis samochód z dzieciństwa, który strasznie się Wam podobał i marzyliście zeby go mieć w przyszłosci? Dla mnie to było Audi TT z obrazka, strasznie mi sie ten bydlak podobał (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #samochody
luke-dolla7 +1470
Z okazji Barbórki chciałbym życzyć górnikom:
świadomości, że rok ma 12 miesięcy,
zrozumienia, że nierentowne przedsiębiorstwa się zamyka,
akceptacji zasad wolnego rynku (tzn. jak się praca i wypłata nie podoba to można ją zmienić)
świadomości, że rok ma 12 miesięcy,
zrozumienia, że nierentowne przedsiębiorstwa się zamyka,
akceptacji zasad wolnego rynku (tzn. jak się praca i wypłata nie podoba to można ją zmienić)
#debian #linux #ubuntu #komputery #kiciochpyta
https://wiki.archlinux.org/title/Flatpak
Ale każde distro może po swojemu, w końcu to Linux ( ͡° ͜ʖ ͡°)
whereis vivaldi
?whereis com.vivaldi.Vivaldi
@gentooman PIA VPN. Może nie po ścieżce, ale wybór zachowania dla konkretnych aplikacji/plików. IMHO norma
Ale b----l jest w tym linuchu..żeby nie zrobili domyślnego "programfiles" ;)
@Leel00: W sumie żaden system poza Windowsem nie ma takiego katalogu xd
@Leel00: Biorąc pod uwagę jaki śmietnik ma Windows w swoich katalogach to jednak dobrze, że nie zrobili.
za bardzo nie sugeruj się tym co tutaj piszą, bo ten tag składa
Co do katalogów. Ogólnie mają one sens, chociaż trzeba się nauczyć. Czy można było to lepiej zrobić? Pewnie tak. Ale sam schemat katalogów nawet nie stworzył Linux, a Unix w latach 70,
@Leel00: btw zapoznaj się z poleceniem find to się przyda na przyszłość oraz znacznie ulepszoną wersją poleceniem locate które wyszuka Ci ten plik w