Aktywne Wpisy
Nacho_Libre +2
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
PeterWeiss +43
Rewolucja? Meta opublikowała dokument, w którym opisuje Byte Latent Transformer (BLT) - nową architekturę dla modeli językowych działających na poziomie bajtów. BLT eliminuje potrzebę tokenizacji, dynamicznie grupując dane w "paczki" (patches), co pozwala na lepsze wykorzystanie zasobów obliczeniowych i poprawę wydajności w porównaniu do tradycyjnych modeli opartych na tokenach.
Kluczowe wnioski:
→ BLT grupuje bajty w dynamiczne paczki, optymalizując alokację obliczeń.
→ Zużywa do 50% mniej zasobów przy inferencji, osiągając wyniki na poziomie modeli tokenowych.
→
Kluczowe wnioski:
→ BLT grupuje bajty w dynamiczne paczki, optymalizując alokację obliczeń.
→ Zużywa do 50% mniej zasobów przy inferencji, osiągając wyniki na poziomie modeli tokenowych.
→
Drugie pytanie jeżeli jestem właścicielem dwóch przylegających do siebie działek to mogę bez problemu w granicy tych działek postawić garaz murowany? Czy mimo że ja jestem właścicielem sąsiadującej dzialki i będę ją zagospodarowywal to i tak muszę się odsunąć 3/4m zgodnie z prawem ?
Dzięki za odzew ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Archon ma często przeskalowane mini mebelki. Np w salonie narożnik i stół, a jak przeliczysz to sie okazuje, ze naroznik ma 150 cm, albo biurko ma 40 cm szerokosci.
A normalne meble się nie mieszczą tak jak na ukladzie. Myślę, że inni robią podobnie, wiec zawsze warto sobie rozrysować prawdziwe meble.
Co do odleglosci to chyba musisz zachowac, bo co jakbys
Strony świata bez znaczenia? Największa herezja jaka istnieje. Garaż jak najbliżej wjazdu, a później nie da się przejść nie mówiąc o dostępie do bagażnika jak ktoś postawi latryne 5cio metrową…
Z doświadczenia - nie kupuj gotowca, bo za wszystko + adaptacje zapłacisz tyle co za indywidualny projekt. W gotowcu możesz najwyżej przesunąć ściankę działową. Ruszysz konstrukcje nośną i cenowo wychodzi
Archon ma projekty pomieszczeń dla osób które mieszkały w blokach (za małe i nie przemyślane) extradom jest w tym lepszy bo pokoje powinny mieć min 12 m2
@Zabi96 szukamy dość prostej parterówki ok. 110 120m2. Bez garażu w bryle. Na planie kwadratu
Ten projekt wygląda na prawdę spoko jak na swój metraż, ja powiększył bym tylko salon o te 10m2 poszerzając cały budynek i zabudowując podcień tarasu i wyjdzie te 115-120 m2. Dodatkowo wykusz do wywalenia i zamiast niego fix 3-4m.
Na