Wpis z mikrobloga

No i jak kochani wrażenia po wczorajszym koncercie? Urus?! Zmalau?!

Powiem, że byłam mega zadowolona. Oczywiście każdy mógł mieć zastrzeżenia co do setlisty, ale kurła spełniło się jedno z moich marzeń - Schizm na żywo :D :D:D

Ja pierdziele, cieszyłam się każda minutą koncertu, płakałam w trakcie i po (ale ja to zawsze beczę na koncertach xD). Było mega,mega,mega!

#tool #koncert #takbylo #happy
Nordri - No i jak kochani wrażenia po wczorajszym koncercie? Urus?! Zmalau?!

Powiem,...

źródło: temp_file7582712142647774880

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nordri słucham Toola od małego, ale dopiero teraz byłem na koncercie i się kompletnie nie zawiodłem, mogło być więcej starych kawałków, ale i tak już czekam na kolejną trasę po Europie ;)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@banita50000

@Nordri słucham Toola od małego, ale dopiero teraz byłem na koncercie i się kompletnie nie zawiodłem, mogło być więcej starych kawałków, ale i tak już czekam na kolejną trasę po Europie ;)

Tak, dużo było głosów, że za dużo nowych, za mało starych. Wyszłam z założenia, że biere co dają i było zajebiście :D
  • Odpowiedz
  • 2
@music_has_the_right_to_children

@Nordri: było magicznie. Schizm to był tak zaskakujący nokaut, że do końca już tylko chłonąłem każdą sekundę z błogim, głupawym uśmiechem. Nie byłem rok temu ale na pewno było lepiej niż 5 lat temu :)

To było 2 lata temu, nie rok - czas
  • Odpowiedz
mnie rozwaliło odkurzanie sceny po supporcie, pierwszy raz coś takiego widziałem xD Dwa lata temu tego nie było, ciekawe czy jakiś nowy wymóg Maynarda poza banem telefonów, że musi być czyściutko
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@oseri

mnie rozwaliło odkurzanie sceny po supporcie, pierwszy raz coś takiego widziałem xD Dwa lata temu tego nie było, ciekawe czy jakiś nowy wymóg Maynarda poza banem telefonów, że musi być czyściutko

Może sie sypali jakoś supporci, albo ekipa okołokoncertowa syfu naniosła. Support stał w miejscu, a tool latał po całej scenie.
Poza tym Tool to są starsi panowie już :D w tym wieku upadki są groźne, może wolą dmuchać na
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@fruwajacybyk

@Nordri: urus. Jedyne zastrzeżenie: wywaliliby to solo dannyego/cct i dali coś z undertowa/ænimy.

Powiem Ci, że mimo wszystko z przyjemnością obejrzałam Dannyego. Profesjonalista w każdym calu + to wdzianko i świecące pałeczki xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Nordri bdb, setlista taka że wciąż jest niedosyt i poszedłby człowiek jeszcze raz ( ͡º ͜ʖ͡º)

Chociaż po koncercie myślałem sobie, że jakby mi ktoś zaproponował zagranie Pneumy jeszcze raz w pełnej cenie biletu to bym chyba na to poszedł xD
  • Odpowiedz
@Nordri urus! Co do setlisty ja bym Descending zamienił na coś z Aenimy, a solo Dannyego mi się bardzo podobało. Przy Schism gęsią skórkę miałem, ale jak zaczynali i grali pojedyncze akordy myślałem że robią sobie jaja i tylko ludzi podpuszczają xD Flood brzmieniem mógłby mury kruszyć. A Rosetta Stoned jak u Walaszka, wóda dziwki i lasery tylko bez wódy i dziwek.
  • Odpowiedz
@Nordri: koncert dużo lepszy niż te w 2022 i w 2019. Tylko ta setlista, hmm mogłobyć więcej z Undertowa i Aenimy. Ale plusik za Rosetta Stoned ;) nie mogę porównać do ich pierwszego koncertu z 2001 w Hali Wisły, bo go już nie pamiętam 😀
  • Odpowiedz
@Nordri: Było super. Marzył mi się Vicarious, albo The Pot, ale jak to mówią - nie można mieć wszystkiego. Pneuma, Jambi, Vicarious i jeszcze ten Stinkfist na koniec, no majstersztyk. Szkoda tylko, że wokal trochę ginął w instrumentach.
  • Odpowiedz