Wpis z mikrobloga

z wyjątkiem faktu, że musisz całą wykupić w jednej aptece

@Darth_Gohan: Tylko w przypadku gdy masz jakąś roczną receptę, w sensie kilka opakowań tego samego leku. Jak masz kilka różnych, pojedyńczych opakowań leków możesz je kupić oddzielnie w innych aptekach.
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: a na tradycyjnej jak masz? Musisz ją zostawić w aptece gdzie ją realizujesz, więc w jej przypadku nawet nie wykupisz pojedynczego leku gdzie indziej a to da się zrobić w e-recepcie
  • Odpowiedz
@MaC1u5: Kiedy widziałeś ostatnio tradycyjną receptę inną niż dla futrzaka od weterynarza?

@kasza332 Starczy, że mam 4 opakowania leku który jest mniej popularny i muszę być przywiązany do jednej apteki bo nie kupię dwóch najpierw w 1 aptece, a 2 w drugiej.
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: na wizycie prywatnej u pediatry, nie chce im się bawić w soft jak mogą wypisać kwitek, zresztą co to zmienia? Tradycyjne recepty były gorsze od e-recept na które narzekasz
  • Odpowiedz
@MaC1u5: XD Ziom....

Czyli rozumiem e-recepta to już jest idealna rzecz? Nie można sprawić żeby była lepsza? Nie można ogarnąć systemu tak żeby nie trzeba było mieć takiego cyrku jak z przykładu wyżej? To naprawdę jest tak trudne?
  • Odpowiedz
z wyjątkiem faktu, że musisz całą wykupić w jednej aptece. Nic mnie tak nie irytuje w tym systemie jak wlaśnie to.

@Darth_Gohan: wcale nie, teraz każdy lek to osobna recepta i nie ma problemu z kupowaniem w różnych aptekach

EDIT. Teraz doczytałem, że chodzi o jeden lek. No niestety nie da się na ten moment tego przeskoczyć. Ale apteka zwykle na następny dzień jest w stanie zamówić lek.
  • Odpowiedz