Wpis z mikrobloga

#zegarki Mam serdeczna prosbe do wszystkich z tagu:)! Po wielotygodniowym zastanawianiu sie padlo na 3 zegarki w okolicach 3800-4000 po rabatach. Wszystkie 3 podobaja mi sie:p ktore wedlug Was sa najlepsza opcja za te pieniadze:)?
Medicine676 - #zegarki Mam serdeczna prosbe do wszystkich z tagu:)! Po wielotygodniow...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Medicine676: nie orientuje się już w tych tańszych zegarkach to ciężko mi powiedzieć, ale z reguły wszystkie te marki poniżej 5k są w polskich salonach na ogromnych przebitkach, Certina, Davosa, Edox jeden c--j. Tissoty może trochę lepiej na tym wypadają, ale tak jak mowie dawno ich nie śledziłem. Seastar pamietam jak wychodziły to nawet mi się podobały
  • Odpowiedz
@KarmelowyJeremiasz ooo wiem jakie pytanie jeszcze. Bo ja bym jednak jako 1 zegarek poza tam jakimis gshockami chcialem nowy kupic;p pozniej sie przekonam do uzywanych pewnieXD ale jako nowy w okolicach wlasnie 4000 to uwazasz ze te davosy argo to nadal za duzo?
  • Odpowiedz
@Medicine676: Osobiście nie kupiłbym Davosy, nie wiem ile jest "warta", strzelam ze resell tez pewnie słabiutko. Ja bym dozbieral do Orisa, albo czekał na promocje na Glycine/Certine za około 2k. Jeżeli podoba Ci się Seastar to tez sobie weź go pod uwagę. Przy tych zegarkach i tak ciężko będzie o resell bez większej straty, wiec jakoś super bym się tutaj nie kierował tym względem przy wyborze. Jest jeszcze Alpina, Longines,
  • Odpowiedz
@Medicine676: Na pewno odradzam Tissota - niby fajne, ale jak padnie mechanizm to oryginalny kosztuje tysiaka - mi padł, bo przez pandemie, bo leżał w szufladzie (taka wersja w serwisie)XD a przykładowo casio różowej z tego samego okresu tylko wymieniła raz baterie i nie chce się popsuć.
  • Odpowiedz
@MiguelZCali No tak ahhaXD Ja w ogole zastanawiam sie kiedy Seiko tak podrozalo i nawet za 3000 noe daja czasami szafiru. Ten, ktorego fote wyslalem wyzej, przymierzalem wczoraj 1900 zl, ale on nie ma szafiru no zenada chyba troche za 2000?
  • Odpowiedz