@talmudyczny_triumfalizm: Normalne, że tępa masa potrzebuje "proroka". Zapiekanka z budy to wstyd, chyba że X powie: Mmmm pyszota! Nagle zapiexy są modne. Jak powie, że smakowała mu rurka to kolejka po rurki, a tak to przechodzi ktoś 20 lat i nie kupi, nie przekona się, nie wyrobi sobie opinii, ale powieli inną.
@Bpnn: @talmudyczny_triumfalizm "kula mocy" na pewno dużo wcześniej używał Kebson i MrKryha niż Książulo. A mam wrażenie, że słyszałem to jeszcze zanim weszło do mainstreamu przez w/w Panów.
@kryminalnykwadrans: no ja wolę jednak spróbować coś poleconego przez kogoś niż sam eksperymentować zacząłem jeść dużo ciekawych rzeczy z wielu knajp za poleceniem znajomych w pracy, tak to pewnie dalej bym się nie przekonał i nie brał ich nawet pod uwagę
@kryminalnykwadrans: to ja wybieram jednak ten internetowy autorytet bo jednak jakieś doświadczenie mają
wiele razy byłem z polecenia, nawet specjalnie gdzieś daleko w polsce i byłem zadowolony. oczywiście nie tylko książulo ale też np. maciek czy kilka innych kanałów np. check in, gdzie zjeść na śląsku, ada i łukasz, itp
Książulo przynajmniej nikogo nie udaje i nikt mu nie płaci za recki, jakby chciał zrobić pozytywną za kasę to by na pewno z 50k dostał od Chujzera ostatnio np:)
@talmudyczny_triumfalizm to dobrze, że poziom świadomości kulinarnej rośnie i ten syf co sprzedaja będzie upadał na rzecz normalnych konceptów ludzi z jakimikolwiek pojęciem o standardach.
@kyosti: dla ludzi z telewizji 90% osób z internetu to randomy. To są wbrew pozorom dwa różne światy i nie mieszają się aż tak często jakby się mogło wydawać
@talmudyczny_triumfalizm: ksiażulo odniósł taki sukces, bo jest autentyczny i nie udaje drugiego Makłowicza. Gość ma pojęcie o gastronomi takie jak 99% ludzi, a więc jest w stanie maksymalnie powiedzieć, że coś jest słodkie/ kwaśne/ przypalone/ słone/ smakuje jak u babci itd. Taki przekaz się sprzedaje, bo jest prosto i na luzie. Weź losowego Kowalskiego z ulicy i mu zacznij gadać, że "pomidorki, na których została ugotowana zupka to gatunek sycylijskich
@kryminalnykwadrans: o ile jestem wyjątkowo anty-youtubowy i do dziś nie ogarniam zainteresowania "influencerami", to akurat materiały Książula lubię, bo są naturalne, bez chamstwa, bez świecenia dupą. Znalazł swoją niszę i dobrze się w nią wstrzelił.
A że przy okazji uratuje kilka małych biznesów, to też na plus.
. Ludzie w masie nie mają swojego zdania i potrzebują kogoś, kto im powie: to jest dobre, to jest zle.
@kryminalnykwadrans: Ja xDD Mamy tutaj poważnego intelektualistę i indywidualistę tutaj. Recenzje są dla mas, ja odwiedzam wszystkie knajpki w Polsce, żeby wyrobić sobie opinie na temat jedzenia ponieważ tak robią ludzie z wyższych sfer. Ostatnio znajomy się mnie zapytał czy polecam jakąś knajpę to go oplułem, szarą masę xD Żeby
@talmudyczny_triumfalizm: to określenie funkcjonowało wcześniej, czy zostało wymyślone przez dwóch grubasów z internetu?
zacząłem jeść dużo ciekawych rzeczy z wielu knajp za poleceniem znajomych w pracy, tak to pewnie dalej bym się nie przekonał i nie brał ich nawet pod uwagę
wiele razy byłem z polecenia, nawet specjalnie gdzieś daleko w polsce i byłem zadowolony.
oczywiście nie tylko książulo ale też np. maciek czy kilka innych kanałów np. check in, gdzie zjeść na śląsku, ada i łukasz, itp
@siedze_w_samych_gaciach: przecież Chajzer jest bankrutem, już widzę jak wyciąga 50k dla jakiegoś randoma xdd
@kryminalnykwadrans: o ile jestem wyjątkowo anty-youtubowy i do dziś nie ogarniam zainteresowania "influencerami", to akurat materiały Książula lubię, bo są naturalne, bez chamstwa, bez świecenia dupą. Znalazł swoją niszę i dobrze się w nią wstrzelił.
A że przy okazji uratuje kilka małych biznesów, to też na plus.
@kryminalnykwadrans: Ja xDD Mamy tutaj poważnego intelektualistę i indywidualistę tutaj.
Recenzje są dla mas, ja odwiedzam wszystkie knajpki w Polsce, żeby wyrobić sobie opinie na temat jedzenia ponieważ tak robią ludzie z wyższych sfer. Ostatnio znajomy się mnie zapytał czy polecam jakąś knajpę to go oplułem, szarą masę xD
Żeby