Mircy, coś mi jeblo w kompie i zaczynam tracić pomysły co jeszcze zrobić.
Wywala blue screen z bledem ntfs.sys Odpalilem windows to go na zewnetrznym, wszystkie dyski sprawne, dysk z systemem dziala. Wywalilem stery nvidii bo często piszą l, że ten błąd pojawia się przy niepoprawnych sterach grafiki.
Chciałem postawić system na innym dysku - wywala blue screen już w drugim kroku. Odpiąłem dysk na ktorym był system - to samo... Co jeszcze zrobić? W awaryjnym też wywala BSOD...
@Majaque: wlasnie zaraz spróbuję. Robię jeszcze full scana jednego dysku i odłączę wszystkie poza najnowszym ssd na którym stoi system i któremu nic nie jest. Jeden dysk zwalony... Trochę godzin przepracował :)
@jaco666b: Chłopie, kup sobie kilka dysków i zrób macierz (albo kup NAS) i nie montuj takiej ilości dysków w pececie. Sprawdź w monitorze wydajności przy którym z dysków masz zwiększone zużycie zasobów, stawiam że wysypuje się próbując odczytać coś z uszkodzonego sektora.
@L3gion hehe no właśnie szkoda mi je wywalić... @Majaque i tak właśnie było. Odpialem te zabytki i system poszedł. Dlaczego taka ilość dysków negatywnie wpływa na dzialanie kompa pomijając sytuację ktora się wydarzyła? Mam sporo zdjęć itd a jak by padła macierz to chhba wszystko robi papa.. Serdecznie dziękuję za pomoc.
@Majaque jasne, wrócę do domu to wpiszę. Po tym co napisałeś zastanawiam się czy nie kupić 2x2 tb a te wywalić jako przenośne. Tylko się boję, że jak będę mial w RAID i jeden padnie to wszystko pójdzie się j...
Wywala blue screen z bledem ntfs.sys
Odpalilem windows to go na zewnetrznym, wszystkie dyski sprawne, dysk z systemem dziala. Wywalilem stery nvidii bo często piszą l, że ten błąd pojawia się przy niepoprawnych sterach grafiki.
Chciałem postawić system na innym dysku - wywala blue screen już w drugim kroku. Odpiąłem dysk na ktorym był system - to samo... Co jeszcze zrobić? W awaryjnym też wywala BSOD...
SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED
ntfs.sys
#pomocy #komputerowyproblem #serwispc #komputery #komputer #windows
ntfs.sys
Hd Tune Pro
źródło: 1000034696
Pobierzźródło: Zrzut ekranu 2024-06-09 212838
Pobierz@Majaque i tak właśnie było. Odpialem te zabytki i system poszedł.
Dlaczego taka ilość dysków negatywnie wpływa na dzialanie kompa pomijając sytuację ktora się wydarzyła? Mam sporo zdjęć itd a jak by padła macierz to chhba wszystko robi papa..
Serdecznie dziękuję za pomoc.
Daj znać proszę.
Komentarz usunięty przez autora
źródło: Zrzut ekranu 2024-06-10 202956
Pobierz