Wpis z mikrobloga

W------e mam w wybory i nie idę. Wolę na rower się wybrać i spędzić sobie niedziele bożą przyjemnie, niż odwiedzać jakieś lokale wyborcze ze starymi babami i złudzeniem, że mam jakiś wpływ. Normictwo powie mi teraz, że później nie mam prawa narzekać. G---o prawda, bo mam do tego pełne prawo zarówno głosując jak i nie głosując.

Jak Ci dadzą w restauracji g---o i g---o do wyboru i nic nie wybierzesz, to nie narzekaj potem - k---a baza normictwo.
#przegryw #polityka #niebieskiepaski #wybory
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@twoj_starrry: Mam to w chuju, szkoda mi 3 minut na głosowanie, 5 minut na dojazd i 5 minut na powrót. No i nawet jak pójdę, to na kogo mam głosować jak w-------m się na politykę daaaawno temu? Ja nikogo z list nie znam
  • Odpowiedz
@HuopWsiowy no i masz do tego prawo. Generalnie wybory do PE nie mają większego wpływu na nic poza stanem kont osób, którym uda się tam dostać. Choć osobiście sądzę, że lepszym rozwiązaniem jest oddanie głosu na kogoś, kto będzie przynajmniej symbolicznie okazywał sprzeciw wobec idiotycznej polityki ue.
  • Odpowiedz
@HuopWsiowy jak masz w chuju spedzenie 3 minut to ja mam w chuju twoje narzekanie i najlepiej zebys sie przymknal bo nie masz prawa narzekac gdy nie glosowales ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@HuopWsiowy: Jak masz "w chuju" stanie 3 minuty w kolejce, to potem większość społeczeństwa ma "w chuju" twoje żale. Nie chcesz, nie głosuj. Proste. Tylko potem utkaj, zamiast narzekać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jak Ci dadzą w restauracji g---o i g---o do wyboru i nic nie wybierzesz, to nie narzekaj potem - k---a baza normictwo.

@HuopWsiowy: Witaj w dorosłym życiu, właśnie o to chodzi że będziesz musiał i już z pewnością musiałeś podejmować decyzje między złym a gorszym - na tym polega właśnie prawdziwe zarządzanie i kontrolowanie rzeczywistości. To nie bajka Disneya gdzie jesteś stawiany przed wyborem z oczywistego podziału dobra/zła.

I teraz
Saeglopur - >Jak Ci dadzą w restauracji g---o i g---o do wyboru i nic nie wybierzesz,...

źródło: flat,750x,075,f-pad,750x1000,f8f8f8

Pobierz
  • Odpowiedz