Aktywne Wpisy
monalisssa +3
Poruszałam się pojazdem nr2. Ruszyliśmy jednocześnie z nr1. W tym czasie pojazd3 ruszył praktycznie równo za nr2 tak że w momencie jak miałam wjechać na pas drogi głównej, to on się tam znalazł. Na szczęście nic nie jechało z naprzeciwka i odczekałam na lewym pasie drogi głównej aż przejedzie dalej. Zaznaczam że nr3 stał za nr2 tylko jak on ruszył, to ten się wbił szybko na prawo. Byłam na wysokości tej "grubszej"
W badaniu, w którym ludzie mieli do wyboru zwiększenie własnych zarobków dwukrotnie przy niezwiększaniu zarobków całej ludzkości, albo zwiększenie własnych zarobków dziesięciokrotnie przy zwiększeniu zarobków ludzkości dwudziestrokrotnie, 7 na 10 osób wybrało to pierwsze. To są ludzie, którzy inwestują w kawalerki polskie i którym pax bitcoinica odbierze cały kapitał, przekazując go w zamian sprawiedliwym.
#bitcoin #kryptowaluty #nieruchomosci #ekonomia #status
#bitcoin #kryptowaluty #nieruchomosci #ekonomia #status
Mam kocioł gazowy Termet Ecocondens Gold Plus.
Kocioł sterowany jest dwustanowym sterownikiem https://lazienkionline.pl/bezprzewodowy-programowany-regulator-temperatury-tygodniowy-091flrf-v2-t9091flrfv2.html który umieszczony jest w najchłodniejszym pomieszczeniu.
Sterownik mamy ustawiony tak, żeby rozłączał kocioł po osiągnięciu 21.4 w najzimniejszym pomieszczeniu, kocioł załącza się z powrotem bodajże po tym, jak sterownik wykryje spadek poniżej 20.6.
To powoduje, że komfort cieplny w domu jest mocno średni - wyraźnie czuć chłód wtedy, gdy kocioł ma akurat przestój. Wolałbym, żeby kocioł chodził non stop, ale modulował sobie sam temperaturę CO.
Czy ktoś mógłby mi polecić, jaki sterownik powinienem kupić, zeby coś takiego osiągnąć? Czy ten kocioł w ogóle wspiera coś takiego?
#ogrzewaniegazowe #termet #gaz #ogrzewanie
Niestety nie wiem. Wolałbym się całkowicie pozbyć dwustanowego trybu pracy.
Co do ciągłej pracy, to kiepski pomysł. I ze względu na koszty, i odnośnie temperatur. Weź pod uwagę, że temperatura wody jaka idzie na grzejniki jest dużo wyższa niż ta którą chcesz
Po prostu dużo lepszy komfort termiczny czuję, jak obniżę temperaturę na kotle tak, że nawet nie jest w stanie dogrzac domu do tych 21.4, ale grzejniki grzeją cały czas.