@umiarkowany_ekstremista wypłacić wypłacisz bez problemu, ale musisz pamiętać że ich waluty nie można wywozić z kraju. Także najlepiej chyba wypłacić ich walutę i jak coś ci zostanie to na euro wymienić. Generalnie płać ich walutą w sklepach gdzie jest terminal lub karta, lepiej wyjdziesz na tym niż płatność euro bo dają swoje kursy, jak im się podoba
@Mysciak: O widzę że nie wysłała się odpowiedź: Revolutem płaciłem jeżeli się dalo. Z bankomatu jednak nie skorzystałem. Co do wymiany to w hotelach i na lotnisku masz jeden kurs także obojętnie gdzie wymienisz. Jaki kierunek? Ja w Mahdii miałem mało możliwości płacenia kartą.
@Mysciak: Wziąłem 200e bo wycieczki + jakieś głupoty na miejscu (plus opłata klimatyczna / łapówka za pokój) Wystarczyło bez problemu. Polecam wymieniać w hotelu wedle potrzeb bo wymiana w drugą stronę jest chyba tylko do 20% tego co dostaniesz na kartce.
@umiarkowany_ekstremista Rozwiń temat łapówki za pokój xD Że przy meldowanie się dałeś jakiś hajs recepcjonoscie żeby mieć nowszy pokój i ile? I dostałeś lepszy?
@Mysciak: Czasem za lepszy pokój, czasem za szybsze zameldowanie (10e w paszporcie czyni cuda) Tym razem przyjechaliśmy o ósmej, meldunek o 15, a pokój gotowy 9:30 i można było obejrzeć i wybrać. A ci co dostali później to już wedle uznania kierownictwa.
@Mysciak: Nie zapomnij o uśmiechu nr 5 XD. Ale ogólnie tak to działa. Jak raz w Turcji zapomniałem to dostałem pokój z widokiem na klatkę schodową xD. Ale serio mieli wtedy overbooking i dobę tak trzeba było spać
@mak0n wiem że nie ogarnialeś ale może inne rady?
@mak0n: czemu?
I jak wypłacałeś revolutem? Jakie koszty, z jakich bankomatów warto korzystać?
Suza, czyli w większości miejsc nie da się płacić kartą? A gdzie można było? Dużo gotówki brałeś?
Rozwiń temat łapówki za pokój xD
Że przy meldowanie się dałeś jakiś hajs recepcjonoscie żeby mieć nowszy pokój i ile? I dostałeś lepszy?
Czyli po prostu meldujesz się, wkładasz 10 euro w paszport i dostajesz ładny elegancki pokój z automatu? ( ͡º ͜ʖ͡º)