@agdybytak: Heheszki na bok. Kilka miesięcy temu stolarz, który mi robił szafę wyczail mnie na LinkedIn i podczas montażu mi mówi, że studiował z prezesem mojego korpo i ogólnie pracował 16 lat w IT. Od bazodanowca do PM'a. Podczas pandemii go zwolnili i stwierdził, że zostanie stolarzem ( ͡°͜ʖ͡°)
@rippie: stolarzem czy płyciarzem który tylko zamawia formatki i je montuje u klienta? ( ͡°͜ʖ͡°)
bo jak ja tak się zastanowiłem co u mnie w mieszkaniu tak naprawdę robił "stolarz" to przywoził gotowe formatki wycięte i polakierowane przez kogo innego i tylko montował, bootcamp i przebranżowienie na coś takiego to myślę że spokojnie w pół roku da radę ogarnąć
@some_ONE: Stolarz-płyciarz. Wszystkie szafy wnękowe zrobiłem sam z zamówionych oklejonych formatek I na systemach przesuwnych z casto, ale ta była dość skomplikowana, bo skośna pod schodami. Stwierdziłem, że mi szkoda czasu i nerwów, więc wziąłem gościa, który to ogarnął. Z tego co widziałem w portfolio, robi też meble z litego drewna i sam spawa stalowe stelaże, więc jakiegoś tam skila musi mieć.
Wracając do plyciarstwa - mi wystarczyło kilka filmów
Wracając do plyciarstwa - mi wystarczyło kilka filmów na YT, żeby ogarnąć jak się robi szafy i montuje systemy przesuwne. Wystarczy pomierzyć wnęki i zamówić płyty. Nawet je oklejają idealnie. Z narzędzi wystarczy poziomica, wiertarka, wkrętarka i warto mieć laser krzyżowy.
@rippie: No właśnie, chyba przy następnym mieszkaniu (o ile do takiego dojdzie) też część zrobię samemu.
Bo co takiego skomplikowanego może być w zamówieniu formatek, skręceniu korpusów i zamontowaniu
@some_ONE: Absolutnie nic skomplikowanego. Schody się zaczynają kiedy trzeba zamontować zawiasy wpuszczane w drzwiczki, lub śruby mimosrodowe, ale to też idzie obejść jak się trochę pomyśli i pokombinuje.
Jak skończy mi się eldorado w Devopsowaniu, to mam już jakiś plan B ( ͡°͜ʖ͡°) Plan C też w sumie, bo łazienkę też sam wyremontowałem od A do Z xD
Plan C też w sumie, bo łazienkę też sam wyremontowałem od A do Z xD
@rippie: a weź, jak patrzę jak niektóre rzeczy niby "fachowcy" u mnie robili to się za głowę łapałem, łazienkę to bym sobie wyremontował szybciej i dokładniej niż oni zrobili, tylko tutaj do cięcia dużego formatu to już jakiś lepszy sprzęt pewnie potrzebny
Dużo pytań o to czy da się kupić spodnie na takie uda? Da się. Pytania czy jest powodzenie u kobiet? Jest. Czy wyglądam jak monstrum na codzień? Chyba nie.
#programista15k #devops
bo jak ja tak się zastanowiłem co u mnie w mieszkaniu tak naprawdę robił "stolarz" to przywoził gotowe formatki wycięte i polakierowane przez kogo innego i tylko montował, bootcamp i przebranżowienie na coś takiego to myślę że spokojnie w pół roku da radę ogarnąć
Wracając do plyciarstwa - mi wystarczyło kilka filmów
@rippie: No właśnie, chyba przy następnym mieszkaniu (o ile do takiego dojdzie) też część zrobię samemu.
Bo co takiego skomplikowanego może być w zamówieniu formatek, skręceniu korpusów i zamontowaniu
Jak skończy mi się eldorado w Devopsowaniu, to mam już jakiś plan B ( ͡° ͜ʖ ͡°) Plan C też w sumie, bo łazienkę też sam wyremontowałem od A do Z xD
@rippie: a weź, jak patrzę jak niektóre rzeczy niby "fachowcy" u mnie robili to się za głowę łapałem, łazienkę to bym sobie wyremontował szybciej i dokładniej niż oni zrobili, tylko tutaj do cięcia dużego formatu to już jakiś lepszy sprzęt pewnie potrzebny