Wpis z mikrobloga

Problemy kobiet na froncie. Nie mogą walczyć w męskich spodniach. Kabaret.

Obecność kobiet jest istotna w armii, ale tylko w kuchni oraz szpitalach polowych. Ich wartość bojowa na froncie jest żadna.

Idźmy dalej. Cytat z artykułu: "Ukraińska armia jest jedną z najbardziej zdominowanych przez kobiety sił zbrojnych na świecie. Od 2022 roku do dziś na froncie po stronie ukraińskiej walczy ponad 70 tysięcy kobiet."

"Zdominowana" oznaczałoby, że w ukraińskiej armii jest większość kobiet. Tymczasem armia ta liczy 880 tysięcy. Zatem kobiet jest w niej mniej niż 8%.

https://ukrayina.pl/polish/7,190250,31028021,kobiety-w-mundurze-wojna-w-ukrainie-przyspiesza-walke-o-rownouprawnienie.html#s=BoxOpMT

#armia #wojsko #ukraina #wojna
Sepia - Problemy kobiet na froncie. Nie mogą walczyć w męskich spodniach. Kabaret.

O...

źródło: image

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sepia: Oglądałem setki a może tysiące filmów z wojny na Ukrainie i bodajże tylko na dwóch czy trzech była kobieta która pełniła funkcję medyka,więc nawet te 8 % wydaje mi się przesadzone
  • Odpowiedz
Oglądałem setki a może tysiące filmów z wojny na Ukrainie i bodajże tylko na dwóch czy trzech była kobieta która pełniła funkcję medyka,więc nawet te 8 % wydaje mi się przesadzone

@Barakun91: Uważam podobnie, może to po prostu kobiety w ciele mężczyzny i dlatego odnosimy wrażenie, że kobiet prawie wcale na froncie nie ma.( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
o cześć martwiłem się co się z tobą dzieje. Od czterech dni byłeś nieaktywny na wykopie.

@Grooveer: Zginąłem w Wołczańsku, ale teraz już wróciłem.
  • Odpowiedz
ty to potrafisz zaskoczyć. Ale dla biednych Rosjan czy dla biednych Ukraińców?

@Grooveer: Dla wszystkich, kopałem na linii styczności i pewnie dlatego zginąłem.
  • Odpowiedz