Aktywne Wpisy

Sakad +76
#demografia #zwiazki #rodzicielstwo #spoleczenstwo
Na wykopie regularnie pojawia się ostatnio temat dzietności.
Zamiast pisania kolejnego komentarza do tematu, postanowiłam zrobić zbiorczy wpis, kompilację moich wpisów z perspektywy rodzica.
No więc jaki jest mój punkt widzenia?
Na wykopie regularnie pojawia się ostatnio temat dzietności.
Zamiast pisania kolejnego komentarza do tematu, postanowiłam zrobić zbiorczy wpis, kompilację moich wpisów z perspektywy rodzica.
No więc jaki jest mój punkt widzenia?
Teuvo +37

źródło: 1000017101
Pobierz
Obecność kobiet jest istotna w armii, ale tylko w kuchni oraz szpitalach polowych. Ich wartość bojowa na froncie jest żadna.
Idźmy dalej. Cytat z artykułu: "Ukraińska armia jest jedną z najbardziej zdominowanych przez kobiety sił zbrojnych na świecie. Od 2022 roku do dziś na froncie po stronie ukraińskiej walczy ponad 70 tysięcy kobiet."
"Zdominowana" oznaczałoby, że w ukraińskiej armii jest większość kobiet. Tymczasem armia ta liczy 880 tysięcy. Zatem kobiet jest w niej mniej niż 8%.
https://ukrayina.pl/polish/7,190250,31028021,kobiety-w-mundurze-wojna-w-ukrainie-przyspiesza-walke-o-rownouprawnienie.html#s=BoxOpMT
#armia #wojsko #ukraina #wojna
źródło: image
Pobierz@Barakun91: Uważam podobnie, może to po prostu kobiety w ciele mężczyzny i dlatego odnosimy wrażenie, że kobiet prawie wcale na froncie nie ma.( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Grooveer: Zginąłem w Wołczańsku, ale teraz już wróciłem.
@Grooveer: Kopałem studnie dla biednych.
@Grooveer: Dla wszystkich, kopałem na linii styczności i pewnie dlatego zginąłem.