Wpis z mikrobloga

#druk3d
Który materiał jest elastyczny? Albo jak wydrukować coś co będzie się delikatnie wyginało? Chodzi mi o szpachelkę do pizzy, taką do wyciągania ciasta z pojemnika. Czym to albo na jakich ustawieniach wydrukować takie coś?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KrolikMU: Elastycznym materiałem jest TPU. Ale ogólnie zastanowiłbym się czy materiał wytrzyma temperatury pojemnika/ciasta/itp. oraz kwestia czy dany materiał nie będzie szkodliwy przy kontakcie z jedzeniem.
  • Odpowiedz
@KrolikMU: to co poprzednicy pisali + weź pod uwagę to, że przez to że będziesz miał szczeliny między warstwami to strasznie ciężko będzie doczyścić to z resztek ciasta, kup jakąś szpatułe z twardszego silikonu/nylonu i będzie cacy
  • Odpowiedz
@KrolikMU: TPU 60A lub więcej albo 10 D lub więcej a jeśli będziesz mył po użyciu to nic się nie stanie, to tak jakbyś za każdym razem musiał wyrzucać deskę do krojenia jak ją natniesz
  • Odpowiedz
Który materiał jest elastyczny? Albo jak wydrukować coś co będzie się delikatnie wyginało? Chodzi mi o szpachelkę do pizzy, taką do wyciągania ciasta z pojemnika. Czym to albo na jakich ustawieniach wydrukować takie coś

@KrolikMU:

komercyjnie - zaden.

Jak chcesz to druknac dla siebie, to czysty nylon, albo jakies twarde TPU/TPE :)
  • Odpowiedz