#druk3d Który materiał jest elastyczny? Albo jak wydrukować coś co będzie się delikatnie wyginało? Chodzi mi o szpachelkę do pizzy, taką do wyciągania ciasta z pojemnika. Czym to albo na jakich ustawieniach wydrukować takie coś?
@KrolikMU: Elastycznym materiałem jest TPU. Ale ogólnie zastanowiłbym się czy materiał wytrzyma temperatury pojemnika/ciasta/itp. oraz kwestia czy dany materiał nie będzie szkodliwy przy kontakcie z jedzeniem.
@KrolikMU: to co poprzednicy pisali + weź pod uwagę to, że przez to że będziesz miał szczeliny między warstwami to strasznie ciężko będzie doczyścić to z resztek ciasta, kup jakąś szpatułe z twardszego silikonu/nylonu i będzie cacy
@KrolikMU: TPU 60A lub więcej albo 10 D lub więcej a jeśli będziesz mył po użyciu to nic się nie stanie, to tak jakbyś za każdym razem musiał wyrzucać deskę do krojenia jak ją natniesz
Który materiał jest elastyczny? Albo jak wydrukować coś co będzie się delikatnie wyginało? Chodzi mi o szpachelkę do pizzy, taką do wyciągania ciasta z pojemnika. Czym to albo na jakich ustawieniach wydrukować takie coś
Który materiał jest elastyczny? Albo jak wydrukować coś co będzie się delikatnie wyginało? Chodzi mi o szpachelkę do pizzy, taką do wyciągania ciasta z pojemnika. Czym to albo na jakich ustawieniach wydrukować takie coś?
@KrolikMU:
komercyjnie - zaden.
Jak chcesz to druknac dla siebie, to czysty nylon, albo jakies twarde TPU/TPE :)